DAG 8 OLYMPISCHE SPELEN: 'AIRBENDER' BADLOE PAKT GOUD

Op dag 8 van de Olympische Spelen in Tokio trad Kiran Badloe in de voetsporen van zijn maatje Dorian van Rijsselberghe met goud in het windsurfen. 

Windsurfer Kiran Badloe heeft goud veroverd in de RS:X-klasse. Het enige dat hij moest zien te vermijden, was een diskwalificatie. Dat lukte. Helaas lukte dat de nummers 2, 3 áls 4 in de tussenstand niet, zij werden gediskwalificeerd vanwege een valse start. 

De hockeyvrouwen hebben ook de vijfde en laatste groepswedstrijd gewonnen. Het werd 3-1 tegen  Duitsland.

De hockeymannen verloren juist van hun Duitse tegenstander.

Handbalsters speelden goed, maar verloren toch van rivaal Noorwegen

De triatlonploeg is als vierde geëindigd op de gemengde estafette. 

Femke Bol won overtuigend haar serie op de 400 meter horden in 54,43 en plaatste zich voor de halve finales op maandag.

Nadine Visser heeft de halve finales bereikt van de 100 meter horden. 

Het Nederlands team op de 4x400 meter gemengde estafette heeft net naast een medaille gegrepen. Liemarvin Bonevacia, Lieke Klaver, Femke Bol en Ramsey Angela eindigden als vierde op dit nieuwe olympische onderdeel, wel in een Nederlands record van 3.10,36.

Ranomi Kromowidjojo bereikte de finale op de 50 meter vrije slag. Daarin slaagde ook Thom de Boer. De gemengde estafetteploeg  Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) en Femke Heemskerk (vrije slag) kwam niet verder dan een zesde plaats.

Boksster Nouchka Fontijn heeft zich verzekerd van een medaille. Maar welke kleur gaat het worden? Brons, zilver of goud?

Windsurfster De Geus sluit olympisch toernooi af als vijfde.

Vandaag slaagden de judoka's in de gemixte landenwedstrijd er niet in, ondanks de ippon van Grol, nog een medaille te behalen.