DAG 7 OLYMPISCHE SPELEN: TRANEN VAN VERDRIET EN VAN GELUK

Tranen bij de voetbalsters, zij verloren na strafschoppen van Amerika en zijn uitgeschakeld. De BMX'ers haalden een gouden en bronzen medaille.

BMX'er Niek Kimman heeft goud gewonnen na een sterke race. De fietser botste maandag nog op een official maar leek in de finale geen last van zijn knieblessure te hebben.

BMX'er Merel Smulders heeft op verassende wijze een bronze medaille gewonnen.

De nederlandse voetbalvrouwen zijn uitgeschakeld. Ze verloren na een verlenging en penaltyreeks van Amerika.

Beachvolleyballers Meppelink en Keizer zijn uitgeschakeld, na verlies tegen de verenigde staten liggen ze uit het toernooi.

Judoka Henk Krol verloor in de tweede ronde na 25 seconde al van zijn tegenstander en ligt ook uit het toernooi. Ook judoka Tessie Savelkous ging onderuit in de tweede rond en doet dus niet meer mee.

Skateboardster Candy Jacobs mocht vandaag na 10 dagen het quarantaine hotel verlaten en vertrok gelijk naar het vliegveld om naar Nederland te vliegen.

De waterpolosters hebben met groot verschil Zuid-Afrika verslagen. In hun derde wedstrijd op het olympisch toernooi wonnen ze daardoor hun tweede wedstrijd, 33-1 (!!!)

Schoonspringster Inge Jansen heeft zich geplaatst voor de halve finale op de 3-meterplank. 

Marije van Hunenstijn is  al in de series van de 100 meter uitgeschakeld. 

De roeiers van de Holland Acht zijn  op een teleurstellende vijfde plaats geëindigd

Sifan Hassan heeft zich gemakkelijk voor de finale van de 5000 meter. De finale is maandag.

Jochem Dobber, Lieke Klaver, Lisanne de Witte en Ramsey Angela zijn als 2de gefinisht en hebben zich geplaatst voor de finale van de gemengde estafette 4x400 meter. ze liepen met 3.10,69 een nationaal record! 

De Nederlandse hockey heren hebben met 3-1 verloren van Duitsland, maar de heren waren al verzekerd van een kwartfinale plek.

Wereldkampioene  op de 1500 en 10.000 meter Sifan Hassan plaatste zich op de openingsdag van het atletiektoernooi eenvoudig voor de finale van de 5000 meter.

De estafetteploeg heeft zich overtuigend geplaatst voor de finale van het nieuwe onderdeel 4x400 meter gemengd. Jochem Dobber, Lieke Klaver, Lisanne de Witte en Ramsey Angela liepen in hun serie naar de tweede plaats in een Nederlands record van 3.10,69.

Zwemmers Thom de Boer en Jesse Puts hebben zonder veel problemen de halve finale van de 50 meter vrije slag bereikt. 

De Nederlandse zwemsters Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk hebben zich geplaatst voor de halve finale van de 50 meter vrije slag. 

Zeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz hebben bij de Olympische Spelen de koppositie veroverd in het klassement van de 49erFX-klasse. 

De hockeyers hebben hun tweede nederlaag geleden. In de laatste groepswedstrijd was Duitsland met 3-1 te sterk. Beide landen waren al zeker van een plek in de kwartfinales.

Kogelstootster Jessica Schilder wist zich met haar beste afstand van 17,74 niet te kwalificeren voor de finale.