Airbender Kiran Badloe

Windsurfer Kiran Badloe heeft een opvallend kapsel tijdens de Olympische Spelen in Tokio.

Op zijn hoofd heeft de atleet een grote blauwe pijl geverfd. Sinds het begin van de Spelen gaat de surfer met dit kapsel het water op. De blauwe pijl is een verwijzing naar stripfiguur Aang -the last airbender- hoofdpersoon uit de serie 'Avatar'. Aang heeft ook een blauwe pijl op zijn hoofd en kan het element wind beheersen. Volgens Badloe worden deze krachten gebruikt om iets groots te bereiken. "Ik ben de wind aan het gebruiken, water, mijn fysieke gesteldheid, alles om maar zo goed mogelijk te kunnen varen."

Op zijn Instagram-pagina schrijft Kiran dat dit kapsel een eerbetoon is aan Aang "Ik hoop dat de geest van deze grote strijder mij de kracht geeft om deze week goed te zeilen en om de wind in mijn voordeel te gebruiken. Op een dag droom ik ervan om zelf een meester van de wind te worden, een echte airbender ???? “

Kiran doet altijd wel iets geks met zijn haar omdat hij denkt dat het hem geluk brengt. In 2018 begon hij zijn haar anders te dragen en won daarna zijn eerste wedstrijd. Eerst had hij het geblondeerd en sindsdien heeft de surfer het erin gehouden.

Bij het WK windsurfen Kiran zijn halve baard staan. Rechts was gladgeschoren, links was baard. Bij deze wedstrijd verdiende hij zijn ticket voor de Olympische Spelen.