Tom Daley breit een houder om zijn gouden medaille

De Engelse Tom Daley veroverde maandag met Matty Lee olympisch goud bij het synchroonduiken vanaf de 10-meter toren.

Dinsdag heeft hij laten zien dat hij vastbesloten is ervoor te zorgen. Tom heeft speciaal Instagram account met  bijna 100.000 volgers voor zijn brei- en haakwerk (madewithlovebytomdaley) en daarop liet hij zien dat hij  's nachts een houdertje voor zijn gouden medaille had gebreid. In de video zegt hij: "Vanmorgen heb ik een beetje knus gemaakt voor mijn medaille om te voorkomen dat er krassen op komen."

Hij zei dat zijn handwerk tijdens Covid-beperkingen een cruciaal onderdeel was geweest van zijn opbouw naar de Olympische overwinning. "Normaal post ik geen dingen die niet per se met breien te maken hebben op mijn 'made with love'-pagina, maar ik en Matty hebben gisteren de Olympische Spelen gewonnen, en ik dacht: kom op en zeg gewoon dat ene ding dat heeft me tijdens dit hele proces gezond gehouden, is mijn liefde voor breien, haken en alles wat met naaien te maken heeft. Dus ik wil al mijn volgers hier te veel bedanken voor het daadwerkelijk volgen.”

Daley kende door zijn geaardheid en het verlies van zijn vader aan kanker een moeilijke jeugd en hoopt met zijn succes mensen te inspireren. Na het in ontvangst nemen van zijn gouden medaille, zei hij: "Ik voel me ongelooflijk trots om te zeggen dat ik een homoseksuele man ben en ook een Olympisch kampioen. Toen ik jonger was, dacht ik niet dat ik ooit iets zou bereiken vanwege wie ik was. Nu Olympisch kampioen zijn, laat gewoon zien dat je alles kunt bereiken.”