DAG 5 OLYMPISCHE SPELEN: HET EERSTE GOUD!

Historische dag Nederland op Olympische Spelen: 8 medailles

Judoka van Dijke heeft de bronze medaille gewonnen in de klasse tot 70 kilogram!

De roeiers van de dubbelvier Dirk Uittenbogaard, Abe Wiersma, Tone Wieten en Koen Metsemakers, hebben Nederland de eerste gouden medaille bezorgd.

Annemiek van Vleuten heeft ook haar gouden olympische medaille te pakken. Ze won de individuele tijdrit. Anna van der Breggen pakte brons.

Zilver voor Tom Dumoulin op de individuele tijdrit.

Het is judoka Noël van 't End niet gelukt een olympische medaille te pakken.

De hockeysters winnen ook van Zuid-Afrika

Zwemmer Arno Kamminga kan zijn tweede medaille veroveren, hij plaatste zich voor de finale van de 200 meter schoolslag. Arno won maandag zilver op de 100 school.

Zwemster Ranomi Kromowidjojo is steken in de series van de 100 meter vrije slag. Ze zou na haar teleurstellende tijd van 53,71 seconden eigenlijk een swim-off moeten zwemmen, maar besloot daarvan af te zien.

Melvin Twellaar en Stef Broenink hebben de zilveren medaille behaald in de mannen dubbeltwee. Frankrijk pakte goud,  brons ging naar China.

Roos de Jong en Lisa Scheenaard veroverden brons in de vrouwen dubbeltwee.

De roeisters van de vrouwen vier-zonder pakken zilver. Ellen Hogerwerf, Karolien Florijn, Ymkje Clevering en Veronique Meester moesten alleen Australië voor zich laten gaan. De mannen: Nelson Ritsema, Boudewijn Röell, Jan van der Bij en Sander de Graaf eindigden als zesde en laatste.