DAG 4 OLYMPISCHE SPELEN: HOOGTE EN DIEPTEPUNTEN

Op dag vier van de Olympische Spelen zijn geen Nederlanders in de prijzen gevallen. Daardoor blijft de teller op drie zilveren medailles staan. 

Voetbalsters spelen ook China van de mat (8-2) en neemt het in kwartfinales op tegen wereldkampioen VS.

Hockeyers maken het zichzelf moeilijk tegen Canada, maar winnen wel: 4-2.

Judoka Juul Franssen mist op het nippertje brons. De wedstrijd werd pas beslist in de zogenoemde 'golden score', de extra tijd bij het judo. Franssen kreeg drie keer een straf voor passiviteit en ging daardoor ten onder. 

Hoeveel pech kunnen Nederlandse sporters hebben? Nu is wielrenster Anna van der Breggen in botsing gekomen met een official tijdens een tijdrittraining! Haar fiets is beschadigd, zij lijkt ok te zijn.

Triatlete Rachel Klamer heeft op haar derde Olympische Spelen haar beste resultaat behaald. Ze rukte in de olympische wedstrijd in de laatste 10 kilometer hardlopen op naar voren en eindigde op de vierde plaats. In eerdere Spelen eindigde ze als 36e (2012) en 10e (2016). Flora Duffy bezorgde Bermuda de eerste gouden medaille ooit op de Spelen.

Zwemster Kira Toussaint is er niet in geslaagd in de buurt te komen van een olympische medaille op de 100 meter rugslag. Ze eindigde als zevende.

Tafeltennisster Britt Eerland heeft haar eerste partij na een knappe comeback gewonnen. Helaas lukte het haar niet de achtste finales door te komen.

Frank de Wit is er niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken van het judotoernooi.

Na de flitsende start tegen Japan (32-21) hebben de Nederlandse handbalsters ook de tweede wedstrijd gewonnen. Zuid-Korea werd met 36-43 verslagen.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink hebben dinsdag ook hun tweede wedstrijd van het beachvolleybaltoernooi verloren.

Kanovaarster Martina Wegman werd zevende in de finale van het onderdeel slalom.

Zeilster Marit Bouwmeester is naar de derde plaats gestegen in het algemeen klassement.

Zeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz hebben de eerste dag in het olympisch zeiltoernooi in de 49erFX-klasse afgesloten met een tweede plaats in de derde race.
 
Zeiler Nicholas Heiner is zijn olympisch zeiltoernooi in de Finn-klasse begonnen met de elfde plaats. 
 
De dressuurequipe staat, nadat Marlies van Baalen en Hans Peter Minderhoud in actie zijn gekomen, vijfde in de landenwedstrijd.
 
Badmintonners Selena Piek en Cheryl Seinen hebben hun derde en laatste groepswedstrijd in het dubbelspel verloren. 
 
De 3x3 basketballers niet gelukt zich te plaatsen voor de halve finales en zijn klaar op de Spelen.
 
Een dag na zijn zilveren race op de 100 meter schoolslag lag zwemmer Arno Kamminga in de series van de 200 meter ruim 150 meter voor op het schema van het wereldrecord. Hij haalde het uiteindelijk niet, maar zette een goede tijd neer.  
 
De beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben ook de tweede groepswedstrijd in twee sets gewonnen.