DAG 3 OLYMPISCHE SPELEN: PECH, PECH EN NOG EENS PECH

Mountainbiker Mathieu van der Poel viel en kon niet verder,  windsurfer Kiran Badloe gediskwalificeerd en BMX'er Niek Kimmann breekt zijn knie tijdens een training.

Mathieu van der Poel droomde van een Olympische titel op de mountainbike. Maar maakte een flinke val van een rotsblok en had daarna veel pijn. Mathieu probeerde nog wel door te fietsen, maar stapte na een tijdje toch af. Flink balen!

Zwemmer Arno Kamminga heeft op de Olympische Spelen zilver gepakt op de 100 meter schoolslag

De handbalsters zijn hun olympisch toernooi begonnen met een ruime zege op gastland Japan. Mede door zeven treffers van Lois Abbingh werd het 32-21 voor de regerend wereldkampioen.

De hockeysters hebben de tweede groepswedstrijd op de Olympische Spelen gewonnen. De ploeg van bondscoach Alyson Annan versloeg de Ierse hockeysters met 4-0, mede door drie treffers in het laatste kwart.

De Nederlandse skateboardsters hebben geen medaille kunnen halen. In de voorronde eindigde Keet Oldebeuving als twaalfde, niet genoeg voor een finaleplek. Roos Zwetsloot mocht wel naar de finale. Ze begon sterk, maar viel uiteindelijk. Daardoor verloor ze punten en werd ze vijfde, geen medaille dus. Uiteindelijk werd het onderdeel gewonnen door de 13-jarige (!) Momiji Nishiya uit Japan. 

Zwemster Kira Toussaint heeft de finale gehaald van de 100 meter rugslag.

Het is Sanne Verhagen niet gelukt de kwartfinales te bereiken van de klasse tot 57 kilogram.

Badmintonner Mark Caljouw heeft zijn eerste wedstrijd in het enkelspel gewonnen.

De handboogschutters hebben naast de medailles gegrepen in de landenwedstrijd. Steve Wijler, Gijs Broeksma en Sjef van den Berg verloren in de strijd om het brons via een shoot-off van Japan (4-5).

De tennissers komen niet meer in actie op de Olympische Spelen. Ze hebben besloten zich terug te trekken naar aanleiding van de positieve coronatest van Jean-Julien Rojer. De loopbaan van Kiki Bertens is daarmee geëindigd. De verloren wedstrijd in het dubbelspel met Demi Schuurs was de laatste van Bertens.

De waterpolosters hebben hun terugkeer op de Olympische Spelen niet kunnen opluisteren met een overwinning. De ploeg gaf tegen Australië, de nummer 3 van het laatste WK, een ruime voorsprong uit handen en verloor.

De 3x3 basketballers zijn in hun vijfde duel tegen de tweede nederlaag aangelopen. België was na verlenging met 18-17 te sterk.

Windsurfer Kiran Badloe is gediskwalificeerd in de vijfde race. De Italianen hadden een protest ingediend omdat Badloe zijn Italiaanse tegenstander niet genoeg ruimte zou hebben gegeven bij een bovenboei.Mathi

BMX’er Niek Kimmann heeft  zijn knie gebroken bij een botsing tijdens de trainingssessie. Hij kon een official die midden op het parcours loopt niet meer ontwijken. Toch is Niek van plan donderdag mee te doen aan de voorrondes.