Oranje uitgeschakeld

Wat ontzettend jammer, het Nederlands elftal is uitgeschakeld op het EK. In de achtste finale tegen Tsjechië verloor Oranje met 0-2.

In de tweede helft ging het helemaal mis. Matthijs de Ligt viel over de bal en maakte hands. Hij moest het veld af met een rode kaart. ,"We verliezen deze wedstrijd door een actie van mij", zei De Ligt. "We hadden de wedstrijd onder controle. Dit mag mij niet overkomen. Ik heb niet het gevoel gehad dat zij veel kansen hadden. Dan maakt de rode kaart het verschil. Natuurlijk voelt dat slecht. Ik had die bal nooit mogen laten stuiteren."

Oranje moest met 10 man verder en dat was erg lastig. Aanvoerder Wijnaldum: "Vandaag was een offday. Ik kan het moeilijk verklaren. Het is heel moeilijk, maar het is de realiteit." Volgens Frenkie Jong, die net als Georginio Wijnaldum en Memphis Depay niet zijn dag had, leek het alsof de spelers van Oranje moe waren.

Tsjechië maakte in de 68e minuut het eerste doelpunt. In de 81ste minuut viel het tweede doelpunt en was het definitief afgelopen voor Oranje.

Tsjechië staat zaterdag in de kwartfinale tegen Denemarken.