Regenboogvlagen in München

Fans (en honden) dragen regenboogkleuren als ze aankomen in Arena München voor de wedstrijd tussen Duitsland en Hongarije. Ook in de stad zijn veel regenboogvlaggen te zien. 

Voordat de wedstrijd begon rende iemand met een regenboogvlag het veld op, in de richting van de Hongaarse ploeg die stond opgesteld voor het volkslied. De man is overmeesterd en meegenomen door stewards.

De UEFA heeft op 22 juni 2021 een verzoek afgewezen van de stad München om de Allianz Arena in regenboogkleuren te verlichten voor de groepswedstrijd tussen Duitsland en Hongarije op 23 juni. De stap werd gezien als een protest tegen een nieuwe wet in Hongarije die het delen van inhoud aan jongeren onder de 18 jaar verbiedt, wat door de regering wordt beschouwd als het promoten van homoseksualiteit of geslachtsverandering.

Namens Oranje zal aanvoerder Georginio Wijnaldum deze OneLove-band dragen tijdens de wedstrijd van zondag. "Door dit te dragen willen we benadrukken dat wij - als Oranje - staan voor inclusiviteit en eenheid."