Oranje wint spannende wedstrijd tegen Oekraïne

Het Nederlands elftal is goed aan het EK voetbal begonnen. Oranje won met 3-2 van Oekraïne.

Oranje kwam op 2-0 voorsprong door doelpunten van Wijnaldum en Weghorst, maar na een paar minuten werd  het spannend toen Oekraïne 2 doelpunten scoorde en de stand weer gelijk was.

"Iedereen was boos en teleurgesteld, vooral na die tweede goal", zegt aanvoerder Georginio Wijnaldum. "We bleven zoeken naar 3-2 en gelukkig viel die ook." Rechtsback Denzel Dumfries maakte in de 85ste minuut de 3-2. En zo werd Dumfries  ‘Man van de Wedstrijd’

Nederland zit in een groep met Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië. Donderdag speelt Nederland de tweede wedstrijd tegen Oostenrijk. Die wedstrijd begint om 21:00 uur.