Paniek om Eriksen

Tijdens de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland, zakte Christian Eriksen ineens in elkaar. Deense spelers huilden, duimden en baden. 

Het leek alsof hij daarna niet meer bewoog. Eriksen werd op het veld gereanimeerd. Na een kwartier werd hij op een brancard het veld afgereden. Toen had hij zijn ogen weer open. Publiek, tv kijkers en de spelers van beide teams zijn er erg van geschrokken. Maar nadat ze hoorden dat het beter ging met Eriksen, wilden ze toch doorspelen. Twee uur na het stilleggen werd er weer afgetrapt.

Er was veel lof aanvoerder Simon Kjaer. Hij bood de eerste medische hulp. Daarna vormde hij met het team een hoefijzer om de reanimatie af te schermen. Toen de vrouw van Eriksen, helemaal overstuur aan de rand van het veld verscheen, spurtte de captain naar haar toe om haar te troosten. Hij werd de held van de avond.

Eriksen heeft zijn clubgenoten een berichtje gestuurd in de groepsapp van zijn club Inter. Dat zegt de baas van die club: Het gaat veel beter met hem. Hij heeft de ploeg gerustgesteld en zei dat hij snel zal terugkeren.