Wie wint de Lief gebaar Award 2024?

Dat bepaal jij! 

Dit jaar zijn Marijn (10), De wensenclub en Izzie (14) de drie genomineerden voor de Lief gebaar Award. Deze award is een speciale prijs voor kinderen die zich inzetten om de wereld van morgen een beetje eerlijker, groener of liever te maken.

Breng je stem uit 
Vanaf zaterdag 20 januari 20:00 uur tot en met vrijdag 27 januari 17:00 uur en kan er gestemd worden op de drie genomineerden voor de Lief gebaar Award 2024. Stemmen? Dat doe je hier

Marijn (10)
Marijn is gek op windsurfen en besteed zijn vrije tijd op het water. Hier stuit hij wel tegen een probleem aan: in het water ligt enorm veel plastic afval. Marijn kwam op het idee om 400 km te windsurfen en hiermee €4000,- op te halen voor de Plastic Soup Foundation. Terwijl hij 400 km windsurft, pikt hij ook wat plastic mee.

De wensenclub: Elin, Lonne, Louise, Liz, Elise en Meci (8-9)
Zes vriendinnen raakten geïnspireerd door het boek ‘De wensclub: geen droom is te gek’. In dit boek maken twee beste vrienden een wensenbus, dus De wensenclub ook! Deze wensenbus staat in de openbare bibliotheek van Heeswijk-Dinther waar iedereen zijn wens in kan doen. De wensenclub is druk bezig met het vervullen van al deze wensen, zo zijn ze al: puppy’s gaan knuffelen, bootje gaan varen, spelletjes gaan spelen en ijsjes gaan uitdelen in een verzorgingstehuis.

Izzie (14)
Een aantal jaar geleden verloor Izzie haar vader aan kanker. Vorig jaar begon ze op de middelbare school en schrok ze van het veelgebruikte scheldwoord: kanker. Ze vond dit heel erg en wilde kinderen bewust maken dat dit scheldwoord heel veel pijn kan doen. Daarom bedacht ze een voorlichtingscampagne en startte ze een schaatsactie. Hiermee bracht ze voor het KWF ook nog is €3280,- op voor meer onderzoek naar medicijnen.