Dit zijn de genomineerden van de Veer in je reet Award 2023!

Ilias Âdmi (14), Hailey Teunissen (12) en Daan Mus (12) zijn de genomineerden voor de Veer in je reet Award 2023. Dat is een speciale prijs voor kinderen die zich belangeloos inzetten voor anderen. Deze prijs wordt tijdens de Zapp Awards op zaterdag 28 januari uitgereikt door ambassadeur Tim Senders.

Even voorstellen....

Ilias Âdmi
Illias (14) woont in Amsterdam Zuidoost. Hij wilde de buurt verbeteren en werd in 2019 kinderburgemeester. Eerder maakte hij al reportages over zijn buurt om de veiligheid te verbeteren, zorgde hij ervoor dat kinderen tijdens de Corona-pandemie nog naar de bibliotheek konden én kwam hij in aanraking met kinderrechten. Een onderwerp waar hij en zijn leefdtijdgenoten nog niets van af wisten. En daar moest volgens Ilias verandering in komen. Na zijn jaar als kinderburgemeester werd Ilias gevraagd als ChildPress reporter, waar hij veel reportages voor maakte. Ook zit Ilias in het jongerenpanel van Unicef en werkt hij aan een nieuw project over gezond mentaal welzijn onder de jongeren.

 

Hailey Teunissen
Hailey (12) is al een aantal jaar trouwe vrijwilliger bij Huize Rosa in Nijmegen, een zorgcentrum dat verpleging, verzorging en begeleiding aan ouderen aanbiedt. Ze helpt mee bij bingo- en quizavonden, deelt drankjes uit en helpt mee tijdens de Nijmeegse Vierdaags. Hailey's eigen opa en oma woonden ook in Huize Rosa en haar moeder werkt daar. Hailey wordt blij van de ouderen en ouderen noemen haar het lichtpuntje van het huis.

 

Daan Mus 
Daan (12) heeft een spierziekte. Hij meldde zich aan bij de organisatie Spieren voor Spieren, waar activiteiten voor ouders/verzorgers en kind worden georganiseerd. Hij oefent tijdens de fysiotrainingen met een racerunner, een driewielig loopframe, om zijn spieren intact te houden omdat hij zichzelf voortbeweegt met een rolstoel. Als grapje kwam Daan samen met zijn fysiotherapeut op het idee om van zijn school naar huis acht kilometer te 'racerunnen'. Daan heeft deze afstand afgelopen juni samen met klasgenoten afgelegd. Zijn doel was om 500 euro op te halen, maar uiteindelijk werd dit een bedrag van 10.000 euro.

Wie vind jij dat de Veer in je reet Award dit jaar het meest verdient? Stem hier op jouw favoriet!