AYANA VOND JUNIOR SONGFESTIVAL ''TE GEK''

De 14-jarige Ayana trad afgelopen zondag op voor miljoenen kijkers. Ze mocht voor Nederland naar het Junior Eurovisie Songfestival in Parijs. 

Ze zong haar nummer 'Mata sugu aō ne'. De tekst is in het Nederlands, Engels én Japans! Ayana zingt over haar familie in Japan, die ze mist door corona. Ze eindigde op de negentiende plaats. Dit vond Ayana ervan: ''We hebben zo'n leuke week gehad en het hele jaar met Junior Songfestival en nu het Junior Eurovisie Songfestival. Echt te gek!"

Ayana zag Enzo uit Frankrijk als haar grootste concurrent. ''Zijn nummer 'Tic Tac' is een heel sterk lied dat iedereen kan meezingen. En de dansers zijn ook héél goed'', vertelde ze.

Uiteindelijk ging Armenië er met de winst vandoor. De 13-jarige Maléna Fox kreeg de meeste punten voor haar liedje 'Qami qami', gezongen in het Engels en Armeens. Het is de tweede keer dat Armenië het Junior Eurovisie Songfestival wint, de eerste keer was in 2010. 

De laaste keer dat Nederland het Junior Eurovisie Songfetival won was in 2009. Toen deed Ralf Mackenbach mee met zijn nummer 'Click Clack'.