De ontdekking van de aardappel

Koken met Kaat en Lidewij! Hoi! Hoi! Wij zijn Kaat. En Lidewij. We gaan zeventiende-eeuws koken met Kaat. En met Lidewij. Vandaag experimenteren we met de nieuwe groente! Niemand kent het nog! Wij proeven dit als eerste van Nederland! Het is een nieuwe groente uit de nieuwe wereld. Spaanse ontdekkingsreizigers hebben het meegenomen en geleend van de indianen. Zeg maar gewoon gepikt. Het is echt het eten van de toekomst! De aardappel! De aardappel is echt net in Nederland. Vanaf de 18e eeuw is het 't meest populaire voedsel ooit. En wij gaan hem als allereerste koken en eten. Spannend, he! Echt zo spannend! Niet de blaadjes eten, die zijn heel erg giftig. Je moet hem schillen met het Kaat en Lidewij aardappelschilmesje. Te koop via www.kaatenlidewij.nl. Twintig minuten koken in aanhangend water. En proeven maar. En? Ah, lekker! Ja? Laat me er even door, Kaat. Heel erg lekker. Rösti! Ah, lekker! En ik heb nog iets bijzonders. Aardappelsoep. Dit vind ik echt heel erg spannend. Ah, lekker! En je kan er hele sterke drank van maken. Aardappeljenever. En je kan er leuke poppetjes van snijden. Kijk, dit is Lidewij! Dit is echt zo Kaat. Dat is heel makkelijk. Jij bent gewoon een aardappel. Duh! Over een tijdje is heel Nederland aan de aardappel! En nog een laatste experiment: snij in stukjes, even frituren...en je hebt... patat frites! Superlekker met joppiesaus! Of oorlog! Patatje tachtigjarige oorlog!