Timmyland: het land van je dromen!

Tim den Besten heeft een droom: hij wil een eigen land beginnen. Maar hoe doe je dat?Hij richt zijn eigen Timmyland op, waar hij zelf de grote leider is en alles bepaalt. Naast eigen wetten, een vlag en een munt krijgt Timmyland ook een eigen volkslied, gezongen door zangeres Froukje. Daarnaast bezoekt Tim niemand minder dan koning Willem-Alexander in Paleis Huis ten Bosch en komt erachter welke taken de koning heeft.

Over Tim den Besten

Tim den Besten (1987) is presentator, programmamaker en schrijver. Hij was te zien in onder andere Tims ^ tent, De outsiders, 100 dagen voor de klas, 100 dagen in je hoofd en in de VPRO Jeugdseries Beestieboys en Kwartier van het dier.


©Hilde Harshagen

Aflevering 1: Koning Willem-Alexander

Lijkt het jou ook zo lekker om de baas te zijn? Presentator Tim den Besten ziet het helemaal voor zich in zijn eigen land, Timmyland. Wie wil er nou niet in een land wonen waar je de hele dag honden kunt aaien, elke inwoner gratis de Timmysnack krijgt en waar mensen altijd vrolijk gekleed gaan? Tim gaat onderzoeken hoe je de baas wordt en bezoekt daarvoor zelfs koning Willem-Alexander.

Aflevering 2: Een wet en de minister-president

Tim gaat langs bij premier Mark Rutte en ontdekt hoe je een wet invoert. Voor zijn eigen Timmyland onderzoekt Tim hoe hij een waddeneiland kan laten opspuiten. Timmyland krijgt steeds meer vorm. Zo worden er straten aangelegd, bomen gepland en is ‘de wedergeboorte school’ in aanbouw.

 

Aflevering 3: Een eigen vlag, politie en rechter

Wat is een land zonder eigen vlag? Tim maakt er een. Daarnaast wil hij in Timmyland ook regels zoals het verbod op saaie kleding. Hoe controleer je zo’n wet en wat als je ‘m overtreedt? Tim legt dat voor aan de politie en aan een rechter. Ze praten over een gelijke en eerlijke behandeling voor iedereen.

Aflevering 4: Een eigen munt en het leger

Bij het beginnen van je eigen land, hoort ook eigen geld. Tim ontwerpt zijn eigen munt, de Timmy. Ook gaat hij langs bij het Nederlandse leger en ontdekt hij dat veiligheid bieden de belangrijkste taak is van het leger.

Aflevering 5: Een eigen volkslied en het Jeugdjournaal

Samen met zangeres Froukje schrijft Tim zijn eigen volkslied. Tim wil graag mooie fantasieverhalen naar buiten brengen over hemzelf, maar bij Evita van het Jeugdjournaal ontdekt hij dat al het nieuws daar op waarheid wordt gecheckt.

Aflevering 6: De verkiezingen

Er zijn verkiezingen in Timmyland. Wie mag er de baas worden? Tim leert van een spindoctor hoe hij het beste campagne voert. Tevens ontdekt hij oneerlijke manieren om de verkiezingen naar zijn hand te zetten. Wordt Tim den Besten de baas van Timmyland?

Tim den Besten: 'In Timmyland start ik mijn eigen eigen land en heers zoals een kind dat zou doen: ik ben hier de enige baas en ik bepaal! Maar of dat nou zo'n goed idee is?'