Welk boek van Annie M.G. Schmidt is dit?

Los de rebus op! Over welk bekende boek van Annie M. G. Schmidt gaat het?  

Aflevering twee van de podcast 'Sterke verhalen van Super meiden' gaat over schrijver Annie M. G. Schmidt. Ze heeft super veel kinderboeken geschreven. Kan jij zien om welk boek dit gaat?

In aflevering twee: 

Lisette Ma Neza (Slam poet) vertelt het verhaal van Annie M. G. Schmidt. Op school haalde Annie onvoldoendes voor taal, maar toch is ze een van de beroemdste schrijvers van heel Nederland geworden. Vroeger werd ze al een beetje uitgelachen omdat ze gekleurde sokken onder haar rok droeg, andere dingen leuk vond en altijd aan het dromen was. Ze schrijft over avonturen, die pas beginnen... als kinderen iets doen, dat van grote mensen eigenlijk niet mag. Misschien ken je de verhalen van Pluk, Jip en Janneke en Minoes wel. Hoe bedenkt Annie zulke spannende verhalen? Je hoort het in de tweede aflevering van de podcast ‘Sterke Verhalen van Super Meiden’!

De verteller van deze aflevering is Lisette Ma Neza. Lisette is dichter en spreker. Ze vertelt zelf net als Annie ook graag verhalen. Deze verhalen spelen zich alleen niet in een fantasiewereld af, maar in de echte wereld om ons heen. Ze vindt het belangrijk om veel te praten over gender, liefde en haat, dekolonisatie en de black-lives. Deze onderwerpen verwerkt ze in gedichten, films en muziek. 

Om welk boek gaat het?