Doe deze zomer LIVE mee met Zapp Skills!  

Tijdens jouw zomervakantie kun je lekker skillen met het nieuwe Zapp Skills! In Zapp Skills presenteren we vanaf 10 juli elke werkdag LIVE vanaf een camping in Nederland een skill die je wilt kunnen voor je twaalf bent. Een wond verzorgen leer je van kickbokser Rico Verhoeven, foto’s bewerken van Annegien Schilling (@fetching_tigerss) en met honden omgaan van de beroemde politiehond Bumper. 

Waarom Skills?
Veel kinderen vinden 12 worden best een big thing. Dan ga je naar de middelbare, dan ben je groot, eindelijk! Onbewust hebben kinderen allerlei ideeën over wat 12-jarigen kunnen. Je kunt je eigen eten koken en weet hoe je een afspraak maakt bij de tandarts. Maar wat als je dat niet kan? Dat is écht niet skill! Daarom komt de NTR met Zapp Skills: 20 skills die kinderen willen kunnen voor hun 12e. Deze lijst is samengesteld met de hulp van 400 kinderen. In de lijst vind je ook epic skills, skills waarmee je kunt shinen bij je vrienden, zoals het tappen van een goede mop, een verbluffende goocheltruc en het bouwen van een vlot. Die zie je elke vrijdag tijdens Epic Friday.

Je ziet Zapp Skills van 10 juli t/m 1 september elke werkdag van 09.00 - 18.30 LIVE:  online, op tv én in het land. 's Ochtends presenteert Quinty, samen met een BN’er, om 09.00 uur de skill van de dag.

Via een livestream op zappskills.nl kun de hele dag (tot 18.30 uur) volgen hoe skilled onze presentatoren zijn. Elke dag wordt de presentator voor een grote skillchallenge gesteld. Lukt het hem/haar om in een dag met de hele camping pannenkoeken te bakken? Om nepnieuws te maken? Of om 250 fietsbanden te plakken? 

Om 18.00 uur schakelen we vanaf de camping live over naar NPO Zapp en zie je al het skill nieuws van die dag.

31 juli: Tegen je verlies
1 augustus: Pasta met Rode saus maken
2 augustus: Kleding repareren
3 augustus: Nepnieuws herkennen
4 augustus: Dansen

7 augustus: Band plakken 
8 augustus: Met een hond omgaan
9 augustus: Pannenkoek bakken
10 augustus: Bellen met een onbekende
11 augustus: Vlot bouwen

14 augustus: 112 bellen
15 augustus: Hut bouwen
16 augustus: Foto bewerken
17 augustus: Vuur maken
18 augustus: Goocheltruc

21 augustus: Tegen je verlies kunnen
22 augustus: Pasta met Rode saus maken
23 augustus: Kleding repareren
24 augustus: Nepnieuws herkennen
25 augustus: Dansen

28 augustus t/m 1 september: De vetste skills


Deel je skills met ons via de oranje knop op LIVE pagina en social media #zappskills. En als de skill niet wil? Op zappskills.nl vind je skill-tutorials. Ook kun je bellen, appen, mailen en chatten met ons deskundige team van Skillsisters, die de hele dag klaarstaan voor al jouw vragen, suggesties en tips. Of neem contact op met de skill-verslaggever en krijg hulp aan huis!

Zapp Skills wordt gepresenteerd door YouTuber Quinty Miesiedjan, Zappers Bart Meijer, Nienke de la Rive Box, Sosha Duysker, Janouk Kelderman en Sascha Visser en YouTuber Veras Fawaz.