Op zoek naar tekentalent in Sketch Studio

Wie is het beste tekentalent van Nederland? In het nieuwe creatieve AVROTROS-programma Sketch Studio nemen, onder leiding van presentator Soy Kroon, twaalf talentvolle tekenaars tussen de twaalf en vijftien jaar nemen het tegen elkaar op.

De kandidaten tekenen superhelden, maken portretten van bekende artiesten en illustreren een griezelig verhaal van Paul van Loon. Jurylid Wolf Hekkema beslist iedere week samen met een bekend gastjurylid wie er doorgaat. Uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn van het enige echte Gouden Potlood.

Iedere aflevering staat een ander thema centraal en ondersteunt een bekende Nederlander Wolf Hekkema. Samen bewonderen ze de tekeningen en bepalen ze wie er een Bronzen Puntenslijper verdient. Daarmee zijn de kinderen zeker van een plek in de kwartfinale.

De twaalf talenten laten voormalig atlete Marlou van Rhijn zien wie hun superhelden zijn, ze laten een permanente indruk achter bij presentator en tattoo fan Niels Oosthoek door hun vaardigheden te laten zien en zangeres Meau dient als inspiratie door een lied te zingen over haar lichte en donkere periodes in haar leven. Presentator Tim Senders stuurt de kinderen eropuit en laat ze in tuktuks inspiratie opdoen voor het thema ‘een betere wereld’. Waar halen zij hun inspiratie vandaan?

In de aflevering waar Nienke van Dijk gastjurylid is, staan persoonlijke helden van de kandidaten centraal. Soy nodigt ze uit voor een bijzonder portret. Ook YouTuber Wildebras zoekt de kandidaten op en neemt ze mee naar de dierentuin, zodat ze een dierenportret kunnen maken. Lukt het ze om de bewegende dieren goed op papier te zetten?

Paul van Loon heeft in de halve finale een spannende opdracht op een griezelige locatie en bij de finale komt YouTuber Creachick langs om met een kritische blik te kijken naar de uitzonderlijke tekeningen van de overgebleven kanshebbers. Wie weet het meest te verrassen en mag zich de beste tekenaar van Nederland noemen?

Sketch Studio, vanaf 23 september om 18.10 uur bij AVROTROS op NPO Zapp