Ron & Riet vertrekken niet!

Ron en Riet willen een nieuw leven in Spanje beginnen. Onderweg naar het zonnige zuiden gooit de coronacrisis roet in het eten en stranden ze in Brabant.  

Ron vertrekt met zijn vrouw Riet en haar broer Rik naar de Spaanse Costa om daar een mobiele frietzaak te beginnen, een grote droom van Riet. Ze willen niet zomaar patat verkopen - nee, de gezondste die er te krijgen is. Na het afscheid van de familie blijken onderweg de grenzen dicht te zijn. Riet ziet haar droom in duigen vallen. Ze blijven steken op een camping in Brabant, waar ze uit nood hun friettent openen. En dat is keihard werken.

Ze krijgen het aan de stok met buurman Molenaar, die hen als een bedreiging voor de rust ziet. Bekende gezichten die de camping bezoeken helpen Ron en Riet. Zo lost Rachel Rosier van Checkpoint op eigen wijze stankoverlast op. En lossen de jongens van de Proefkeuken, Willem Voogd en Pieter Hulst, een groot probleem op voor Ron & Riet en hun klanten. 

Tijdens de dagelijkse videogesprekken met Riets moeder Ria doen Ron en Riet alsof ze wél in Spanje zitten, daarvoor halen ze alles uit de kast. Ondertussen kan Ron zijn ogen niet afhouden van Delayla, die op de camping aerobics en yoga geeft. Tot ergernis van Riet, die Ron aanspoort in de gaten te houden of de grenzen al open zijn. Want zij wil maar één ding: dat haar Spaanse droom alsnog uitkomt. 

 

Vanaf 17 september op het YouTube-kanaal van NPO Zapp, 15.00 uur online.