Ben jij klaar voor Rakhi & Peppe?

Vanaf woensdag 5 april start bij Zapp de zesdelige jeugdserie Rakhi & Peppe. Een komische, kleurrijke, biculturele serie vol girlpower, over twee hartsvriendinnen die met één been nog in hun kindertijd staan en met het andere richting de puberteit sprinten.

De serie balanceert op het randje tussen fantasie en werkelijkheid, in lijn met de belevingswereld van twee pubermeiden. Het verhaal werd vanuit persoonlijke behoefte ontwikkeld door regisseur Ayla Spaans en scenarist Zainab Goelaman en geeft een uniek kijkje in het fantasierijke brein van de makers. 

De Hindoestaanse Rakhi (12 jaar) blijft het liefst zo lang mogelijk kind, maar dat is best lastig met een hardwerkende moeder, minder mobiele vader, dominante broer en drie drukke zusjes. Gelukkig kan ze bij de Nederlandse Peppe (11 jaar) wel haar speelse zelf zijn. Peppe kan juist niet wachten om een volwassen vrouw te worden en doet zich vaak stoerder voor dan ze is. Ze heeft het best gezellig met haar alleenstaande vader, maar in haar zoektocht naar haar identiteit mist ze toch een moederfiguur om zich aan op te trekken. Rakhi en Peppe worden overvallen door hormonale veranderingen en complexe emoties en beleven daardoor allerlei absurde avonturen. Hierdoor leren ze om eerlijk naar zichzelf en elkaar te zijn en voor zichzelf op te komen. Soms komt hun vriendschap daardoor onder druk te staan, maar ze vinden hun weg altijd weer terug naar elkaar.