5 jaar Kerst Muziekgala

Het Kerst Muziekgala is steevast de afsluiter van Lang Leve de Muziek Show. Presentator Buddy Vedder praat in deze feestelijke uitzending met erevoorzitter van Stichting Méér Muziek in de Klas Koningin Máxima. 5 jaar Kerst Muziekgala is 20 december te zien om 21.50 uur op NPO 1. 

Het Kerst Muziekgala bestaat 5 jaar! Om dit te vieren zendt AVROTROS een feestelijk en muzikaal programma van deze 5 jaar uit. We zien hoogtepunten van de afgelopen jaren voorbij komen, met onder andere optredens van jonge muzikale talenten samen met Ilse DeLange, Ronnie Flex, Gerard Joling en André van Duin. 

Het slotstuk van Het Kerst Muziekgala wordt elk jaar verzorgd door de Grootste Schoolband van Nederland! Deze band, met daarin 12 basisschoolklassen uit alle provincies van ons land, heeft dit jaar een videoclip gemaakt van hun eigen nieuwe kerstlied. Twaalf klassenvertegenwoordigers gaan op bezoek bij Koningin Máxima om samen met haar deze vrolijke en sfeervolle videoclip te bekijken.

Ook is te zien hoe 'De Muzikaalste Klas van Nederland' uit het Friese Balk door Emma Heesters verrast wordt met een persoonlijk kerst-optreden. De klassen uit de Grootste Schoolband van Nederland zijn geselecteerd in de muzikale AVROTROS-spelshow Lang Leve de Muziek Show op NPO Zapp.

5 Jaar Kerst Muziekgala, 20 december om 21.50 uur bij AVROTROS op NPO 1