Soy Kroon presenteert het Kinderprinsengrachtconcert 2023!

Soy Kroon presenteert in augustus hét jaarlijkse openluchtconcert voor en door kinderen. Tijdens het Kinderprinsengrachtconcert wordt klassieke muziek met popmuziek gecombineerd, wat zorgt voor een muzikaal spektakel voor jong en oud. Drie nieuwe talenten staan dit jaar met Marlijn Weerdenburg, Ammar en Sera op het podium en verbinden de twee genres tot één geheel.

Soy: ''Ik kijk elk jaar vanaf een bootje naar het Prinsengrachtconcert. Dat ik nu het Kinderprinsengrachtconcert mag presenteren vind ik echt te gek! De saamhorigheid aan de gracht en mix van klassieke muziek en popmuziek zorgt elk jaar voor kippenvel.''

Dit jaar is het de beurt aan de talenten Jisse Kuiper, Sanne Lam en Yuewen Yin. Jisse Kuiper is dertien jaar en speelt trombone. Hij treedt samen met Ammar op. De veertienjarige violiste Sanne Lam betreedt het podium op de Amsterdamse gracht met Marlijn Weerdenburg. Yuewen Yin van dertien begeleidt Sera op de piano. De musici en topartiesten spelen met een ensemble dat vooral bestaat uit leden van het Jeugdorkest Nederland en dat onder leiding staat van dirigent en arrangeur Edwin Schimscheimer.

Houd het social media account van het Prinsengrachtconcert in de gaten voor de onthulling van de nummers die gezongen worden.

Kinderprinsengrachtconcert, zaterdag 19 augustus om 18.25 uur op NPO Zapp