Scarabee - Kinderbegeleidster

"Het leukste is het zien uitkomen van de dromen van de kinderen."

Naam: Scarabee Boldewijn 

Functie: Kinderbegeleidster 


Werken tijdens De Grote Show:

Hoe ziet jouw werkdag bij Kinderen voor Kinderen eruit?
's Ochtends begin ik net iets eerder dan de kids, zodat ik de ruimtes kan checken en het gebouw kan verkennen. Ik schuif eventueel met meubels zodat de ruimte fijner en veiliger is. Daarna loop ik naar de entree om de kids en hun ouders te begroeten. De kinderen komen gezellig binnen en de ouders geven door waar we die dag op moeten letten. 

De kids gaan door een ‘klaar-maak-wasstraat’: van kleding naar haar, microfoon checks, inzingen, foto's, vlogs en gezamenlijk ontbijten. Ik houd in de gaten hoe het met de kids gaat of ze even rust moeten nemen tussendoor en doe wat spelletjes met ze. Tijdens de shows sta ik achter het podium om de kinderen op te vangen en te vermaken, het leven van een artiest is ook gewoon veel wachten. Na de shows gaan we gezellig avondeten en kletsen we elkaars oren van het hoofd. Als laatste breng ik ze naar het hotel zodat ze weer goed uit kunnen rusten voor de volgende show!

Hoe heb jij je voorbereid op De Grote Show?
Het team moet goed uitgerust zijn voor de shows. Daarom eten en slapen we allemaal goed.

Wat is het leukste aan je werk?
De kinderen binnen zien komen met een droom en ze deze droom in de daaropvolgende jaren waar zien maken. Ik mag met ze meegroeien en er voor ze zijn als het even moeilijk of spannend is.

Vrije tijd: 

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?
Ik hou van dansen, theater, eten en reizen. Na De Grote Show ga ik naar Colombia om daar te dansen en eten tijdens Carnaval. 

Wat wilde je vroeger worden toen je kind was?
Een musicalster!

Wat is je favoriete liedje van Kinderen voor Kinderen?
Carnaval, Oma's appeltaart en zwemdiploma ABC.

Laatste vraag

Heb je al eerder meegewerkt aan De Grote Show? Zo ja, wat was je mooiste herinnering vorig jaar van De Grote Show?
Het moment dat we met zijn allen in de coulissen stonden, net voordat de kids het podium op gingen voor de eerste show. Dit spannende moment samen kunnen delen, ze geruststellen en ze tegelijkertijd veel plezier wensen, is magisch!