Vayèn

"Ik zit vol met grapjes en vrolijkheid!"

Naam: Vayèn
Leeftijd: 8 jaar
Woonplaats: Wierden 
Aantal jaar bij het koor: 2e jaar 

Heb je broers of zussen?
Ik heb twee oudere zussen. Dit zijn Chaéla van 12 jaar, die in koor 41 heeft gezeten en mijn andere zus heet Moïse en is 10 jaar.

Heb je huisdieren?
Ja, ik heb een hamster en zij heet Nala.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Afspreken en spelen met mijn vriendinnen, maar vooral met mijn BFF Mirthe. Wij eten en logeren ook vaak bij elkaar. En natuurlijk dans en zing ik graag in mijn vrije tijd.

Wat wil je later worden?
Ik wil graag later dokter worden, omdat ik dan mensen beter kan maken. Dat lijkt mij heel leuk, want anders blijven ze ziek en dan hebben ze de hele tijd pijn en dat wil ik bij hun wegnemen. En ik wil heel graag moeder worden en zorgen voor mijn eigen kindjes, als ik ze mag krijgen.

Wat is je favoriete Kinderen voor Kinderen-liedje?
Wereldburger is mijn favoriete KVK liedje, want het gaat over verschillende soorten mensen op de wereld en ik vind het heel belangrijk dat iedereen met elkaar kan spelen en praten. En het melodietje vind ik ook heel erg vrolijk en daar kan ik lekker op zingen en dansen.

Wie is je favoriete artiest?
Natuurlijk is Kinderen voor Kinderen mijn favoriet. Maar ik ben ook fan van Chris Brown. Dit is een artiest die uit Amerika komt.

Wat is je favoriete film/serie?
Mijn lievelingsprogramma is "De verraders". Elke week keken wij een nieuwe aflevering samen met het gezin en dit was heel erg spannend en leuk. Mijn favoriete film is "De club van de lelijke kinderen".

Wat is je favoriete boek?
Mijn favoriete boek is "De 3 wensen". Dit gaat over mensen die gaan vissen en een vis heeft ooit tegen iemand in het boek gezegd: "Als je mij terug in de zee gooit, mag je een wens doen." En toen kwamen de wensen allemaal uit. Dat zou ik zelf ook wel graag willen, dat al mijn wensen uit mogen komen.

Wat is je favoriete game?
Dat is dus Toca Boca, maar ook Roblox.

Wat is je favoriete schoolvak?
Rekenen vind ik heel erg leuk en daar word ik dan ook heel erg slim van. Maar gym vind ik ook altijd heel erg leuk. Vooral als we leuke gymspelletjes gaan doen.

Wat is je lievelingseten?
Ik twijfel tussen erwtensoep en McDonald's, allebei lekker!

Welke emoji ben jij?
🤡

Wat/wie neem je mee naar een onbewoond eiland? 
Sowieso mijn hele gezin, omdat ik nog niet kan koken en ze zijn belangrijk voor mij. En voor mij is "Kitty" ook heel belangrijk. Dit is mijn Hello Kitty knuffel, die heb ik van Moïse gekregen, toen ik 2 of 3 jaar oud was. Ik slaap ALTIJD met haar, thuis is ze ook altijd bij mij en het liefst neem ik haar overal mee naar toe.

Wat is je grootste blooper?
Dat mijn ouders ons zwembad hebben geleegd, op de kop hebben gezet en door de wind er onder leek het net een springkussen. Mijn ouders zeiden: "Kom spring er maar op" en ik geloofde ze en ik sprong er helemaal met mijn buik op en ik zakte helemaal naar de grond.

Waar moet jij het hardst om lachen?
Eigenlijk moet ik om heel veel dingen lachen, maar als iemand een scheet laat, moet ik echt heel hard lachen.

Wat is jouw grappigste talent?
Ze zeggen dat ik wel een echte clown kan zijn, omdat ik altijd mensen aan het lachen wil maken. Dan ben ik soms een beetje druk en vol met grapjes en vrolijkheid!

Wat zou je heel graag nog een keer willen doen?
Snel weer op vakantie gaan, zonder Corona. Dat alles weer gewoon kan en mag.

Wat zou je doen als je de baas zou zijn van Nederland?
Als ik de baas was van Nederland, wou ik bepalen dat Corona helemaal weg zou zijn!!! En ook dat er geen arme mensen en kinderen meer zijn, zodat iedereen goed kan eten en leven.