Jady Joy

"Ik dans al sinds ik twee jaar ben"
Naam: Jady Joy
Bijnaam: Jady, Jay, Jade, Joy
Leeftijd: 11 jaar
Woonplaats: Amsterdam
Aantal jaar bij het koor: 3e jaar
 
Op welke plek voel jij je het meest thuis?
Op de bank in de woonkamer. Het is een lekkere zachte bank en ik heb altijd een vast plekje.  Dat is voor de tv.
 
Wat is je favoriete feestje/ feestdag? 
Mijn eigen verjaardag vind ik het leukste feestje, omdat ik altijd leuke, grote feestjes geef. Dan is het heel gezellig. Ik heb altijd leuke activiteiten op mijn feestjes, zoals: een stormbaan, een rodeostier en een kinderdisco met een dj. We hebben ook altijd lekker veel eten, drinken, snoep en taart!
 
Wat heb je afgelopen zomervakantie gedaan?
Ik heb heeeeel veel leuke dingen gedaan! Ik ben naar een musical, museums, de bioscoop, de kermis en zwembaden geweest met vrienden en vriendinnen. Ook ben ik naar een paar slaapfeestjes geweest en heb toen heel weinig geslapen! Ik ben naar Turkije geweest en het was echt warm, 34 graden in de ochtend. Ik ben naar de disco gegaan, ik heb heel veel gezwommen en ben vaak van de glijbanen geweest. Verder hebben we nog heel veel activiteiten gedaan, zoals op een bananenboot. Daar ben ik vaak vanaf gevallen. Ik heb ook veel spelletjes gespeeld en nieuwe vrienden en vriendinnen gemaakt.
 
Wat is je favoriete herinnering aan de zomervakantie?
Turkije!
 
Wat is je favoriete schoolvak?
Gym, want het houdt je wakker en het is super leuk!
 
Welk vak vind je het moeilijkst op school?
Begrijpend lezen vind ik het moeilijkst op school. Ik lees niet zo vaak, dus misschien moet ik vaker gaan lezen. Ik vind het ook niet echt leuk. Mijn mama helpt mij met begrijpend lezen. Van haar moet ik meer boeken lezen. Ze zegt dat ik dan veel zinnen en woorden zie en ze ook vaak zal zien. Dat is goed, want dan herhaal ik veel woorden en zinnen en ga ik de teksten veel beter begrijpen. Met mijn mama en zusje ga ik naar de bibliotheek. Nu ga ik boeken uitkiezen die echt een leuk verhaal hebben. Dat helpt misschien met lezen!
 
Wat doe je het liefst wanneer je vrij bent?
Met kinderen en familie afspreken want ze zijn gezellig! We gaan dan vaak spelen en iets leuks doen!
 
Wat vind je het leukst om op schoolreisje te doen?
Om samen met mijn klas in alle engste attracties te gaan, want ik houd daarvan!
 
Wat is je favoriete sport?
Dansen! Ik ben ermee begonnen toen ik twee was!
 
Welk spel speel je het liefst in de pauze op het schoolplein?
Ik speel het liefst tafelen! Met tafelen heb je een bal nodig, een basketbal of een voetbal. De bal mag maar 1 keer aan je eigen kant stuiteren. Stuitert hij twee keer aan jouw kant dan ben je af. Ik doe dit aan een pingpongtafel met mijn vriendinnen.
 
Wie is jouw held?
Mijn ouders zijn mijn helden. Zij zorgen ervoor dat ik mijn best doe en zij helpen mij altijd en zij beschermen mij. Dat is wat helden doen.
 
Ben je weleens jaloers geweest?
Ja, ik ben nog steeds jaloers op de mensen die naar een groot pretpark in Frankrijk zijn geweest. Ik wil er nog steeds ZOOOOOO graag naartoe!
 
Wanneer heb jij voor het laatst nieuwe vrienden gemaakt?
Deze zomervakantie nog. In Turkije heb ik veel vrienden gemaakt. Een vriendinnetje uit Purmerend, vriendinnetjes uit Spijkenisse, een vriendje en vriendinnetje uit Engeland, een vriendinnetje uit Frankrijk en een vriendje uit België. Er waren ook nieuwe buurtkinderen thuis, daar ben ik ook vrienden mee geworden.
 
Als wat zal jij verkleed gaan met carnaval?
Ik wil een keer als een pauw verkleed gaan naar carnaval. Ik vind die outfit mooi, omdat de veren op je rug heel mooi zijn. Diezelfde veren kun je, net als een pauw, naar beneden doen en dan heb je een soort sleep! En een pauwoutfit lijkt ook heel erg veel op de carnavalskleding van het Caribische carnaval. Daar dragen de dansers in de parade allemaal hele mooie gekleurde glitteroutfits met hele mooie veren. Dat ziet er heel feestelijk uit!