Goede doel

Bekijk onze goede doelen en samenwerkingen door de jaren heen.

Kinderen voor Kinderen zet zich sinds de oprichting in 1980 in voor kinderen die het minder goed hebben dan wij. Bij de eerste editie haalden we geld op voor de speelgoedactie van de VARA. Vanwege de aangescherpte mediawet is het sinds 2016 niet meer mogelijk om geld in te zamelen. Maar nog steeds is Kinderen voor Kinderen echt vóór kinderen en ondersteunen we ieder jaar een goed doel en/of werken we intensief samen met organisaties waarvan we de missie ondersteunen.

Hier word ik gelukkig van
Samen met kinderen die gesteund worden door het Jeugdfonds Sport & Cultuur schreven we in 2017 het liedje Hier word ik gelukkig vanIn deze vlog zie je hoe het liedje tot stand kwam. De boodschap van de songtekst is: iedereen moet kunnen sporten, muziek maken en z'n hobby kunnen uitoefenen want daar word je gelukkig van. Het lied verscheen op album 38 en wordt regelmatig live uitgevoerd door zowel Kinderen voor Kinderen als lokale koren en orkesten.

Liedjeswedstrijd
In 2018 vroegen we aandacht voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur in het programma Okido podium. In 2019 schreef een schoolklas samen met Sanne Hans het liedje Stiekem snoepen voor cd 40. Het hele proces van de liedjeswedstrijd is vastgelegd in deze video.

Unicef 30 jaar Kinderrechten
In 2019 traden we op in een prachtig blauw verlicht Vredespaleis waar we aandacht vroegen voor Unicef in het kader van 30 jaar Kinderrechten. 

Heppie festival van Het Vergeten Kind
In 2021 waren we aanwezig op het Heppie festival, waar we meehielpen om kinderen voor wie het thuis niet altijd veilig is/was een vrolijke dag te bezorgen. Hoe bijzonder dat was zie je in deze aflevering van Kinderen voor Kinderen helpt mee.

Samenwerkingen
Daarnaast hebben we een aantal samenwerkingen met organisaties waarvan we de missie ondersteunen. Samen proberen we op een muzikale manier aandacht te vestigen op thema's die voor ons belangrijk zijn. Zo werken we sinds 2012 samen met de Kinderboekenweek (lezen en talentontwikkeling), sinds 2015 met de Koningsspelen (bewegen en gezonde voeding) en sinds 2017 met het Jeugdfonds Sport & Cultuur (creatieve en sportieve ontwikkeling voor kinderen uit minimagezinnen).

Tot slot werken we samen met Zapp rondom de thema’s van Zapp Your Planet (met o.a. de liedjes Haai-alarm en Powercheck) en de Week tegen pesten.