Koor en audities

Alles over liedjes, audities en optredens.

AUDITIES

 
Wanneer zijn er audities voor het Koor?
Vanaf 14 september 2020 kun je je aanmelden voor de audities van Koor 41. Op onze website, social media en in de nieuwsbrief worden deze aangekondigd.
 
Hoe oud moet ik zijn om auditie te doen voor het koor?
Als je 7 jaar of ouder bent maar nog niet in groep 8 zit, kun je auditie doen voor het koor.
 
Moet je veel ervaring hebben om audities te doen?
Dat hoeft niet, maar we zoeken echt TOP-talent. Zingen en dansen bij Kinderen voor Kinderen kost veel tijd en energie en het niveau is hoog.
 
Zoeken jullie ook danskinderen?
Als je auditie wil doen moet je héél goed kunnen zingen en aanleg hebben om te leren dansen. Onze dansers zijn leerlingen van Lucia Marthas Institute for Performing Arts in Amsterdam.
 

KOOR

 
Wie zitten er in het Koor?
Het Koor stelt zich op deze pagina aan je voor! Ieder jaar wisselt het Koor van samenstelling. Het Koor bestaat uit zangkinderen en danskinderen, in totaal rond de 30. Bij optredens zie je soms meer en soms minder kinderen. In de videoclips zie je ze allemaal. In het cd-boekje vind je wie precies de solo's per liedje zingt. Bij optredens kan dat weer wisselen.
 
Hoe vaak en waar repeteert het Koor?
Er zijn iedere zondag zang- en dansrepetities in Amsterdam. Soms zijn er extra repetities op woensdag en zaterdag. Zingen bij Kinderen voor Kinderen is dus niet te combineren met een sport op hoog niveau of een rol in andere professionele muziek- of theaterproductie. Er word ook veel gevraagd van de ouders: brengen en ophalen, zorgen dat de nieuwe liedjes worden ingestudeerd, etc.
 
Waar en wanneer treedt het Kinderen voor Kinderen Koor op?
Daarvoor moet je onze website in de gaten houden. Wanneer de kaartverkoop begint, lees je ruim op tijd op onze site, social media en in de nieuwsbrief.
 
Is de kleding die de kinderen dragen te koop?
De meeste kleding wordt speciaal door onze styliste ontworpen en gemaakt en is dus niet te koop in de winkel.
 

LIEDJES

 
Waar vind ik karaokeversies van de liedjes?
Je kunt de versies zonder zang vinden op de Songfestival-cd's en op de jaarlijkse cd's vanaf deel 26. Losse liedjes kun je downloaden via iTunes. Op YouTube vind je ook een aantal karaokeclips.
 
Ik heb een liedje geschreven! Kan ik het opsturen?
Graag! We zijn altijd op zoek naar nieuwe liedjes. Je kunt de songtekst en demo-opname opsturen via de mail. Vergeet niet je naam en contactgegevens en in de mail te zetten. Op zoek naar inspiratie? Hier vind je een uitgebreide briefing voor songwriters.
 

OVERIG

 
Waar kan ik t-shirts, cd's, dvd's en andere merchandise van Kinderen voor Kinderen kopen?
De merchandise van Kinderen voor Kinderen is te koop in onze webshop . Je kunt de meeste cd's en dvd's ook krijgen in cd-winkels of (digitaal) via webshops.
 
Is er een dvd te koop van Live in Concert 39 of 40?
Nee, er was in 2018 en 2019 geen dvd. Er is dus ook geen cd+dvd-combinatie.
 
Mijn vraag staat er niet bij!
Stuur ons een mailtje via het contactformulier.