Finalisten Junior Songfestival 2023 bekend

De finalisten van het Junior Songfestival 2023 zijn bekend! Uit honderden aanmeldingen zijn er ongeveer 50 kinderen geselecteerd die op auditie mochten komen. Veel talentvolle kinderen passeerden de revue en na twee auditierondes zijn er negen kinderen gekozen die uiteindelijk in de grote finale staan. Deze negen finalisten zijn verdeeld in 4 acts die op 23 september in de Nederlandse finale van het Junior Songfestival laten zien wat ze in huis hebben.

Duron
Duron (13) is de enige solist van dit jaar. Dat vindt hij naar eigen zeggen “wel lekker”, want dan heeft hij vocaal het hele podium voor zichzelf. In zijn nummer zingt hij over het bereiken van zijn dromen. Alles is mogelijk, als je er zelf maar in gelooft.

Flare
De girlband Flare bestaat uit Jikke (13), Hannah (13) en Robine (14). Al sinds de audities zijn de drie meiden dikke vriendinnen. Jikke en Hannah kenden elkaar al voor het Junior Songfestival en zongen al veel samen als straatmuzikanten. Robine sluit met haar muzikale talent naadloos aan bij de meiden en met z’n drieën hebben ze veel lol. Het liedje van de meiden gaat over een echte ‘meidenvriendschap. Ze zijn er altijd voor elkaar. No matter what.

JOY!
De naam zegt het al: vreugde! Dat is ook echt wat deze 3 meiden uitstralen. Aimée (12), Sana (11) en Gina (12) zijn één en al blijdschap. De meiden hebben alle drie al aardig wat ervaring opgebouwd in de showbizz. De meiden komen met een vrolijk nummer waarin ze zingen over hoe leuk het is om met elkaar te dansen.

Sep & Jasmijn
Na het gemixte duo Max & Anne (winnaars Junior Songfestival 2018), zijn hier Sep (13) & Jasmijn (13). Tijdens de audities pasten hun stemmen al erg mooi bij elkaar. En daarmee was dit bijzonder talentvolle duo een feit. In hun nummer zingt het duo over de vraag: zijn we alleen vrienden of is het meer dan dat?

De nummers van de acts komen in de loop van juli uit. En de bijbehorende videoclips volgen in augustus.

De acts hebben nog even de tijd om naar de finale toe te werken. Hun voorbereidingen op de liveshow zijn om de vrijdag te zien, hier op de website. En op 23 september is het zover en treden zij live op in de Ahoy. Ze gaan er alles aan doen om de jury te overtuigen dat zij Nederland mogen vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Frankrijk. Wie er in de jury zitten wordt later bekendgemaakt.

De finale van het Junior Songfestival is op 23 september te zien bij AVROTROS op NPO Zapp.