MATHEU WINT HET JUNIOR SONGFESTIVAL 2019

Met in totaal 36 punten wint Matheu de finale van het Junior Songfestival 2019! Hij mag Nederland vertegenwoordigen op het Junior Eurovisie Songfestival in Polen! 

Matheu is super blij dat hij heeft gewonnen: ‘’Ik kan het niet geloven. Ik heb er geen woorden voor!’’.

De vakjury, bestaande uit Kaj van der Voort, Tabitha en Edsilia Rombley, en kinderjury Anna en Max & Anne, hadden de zware taak om de finale-acts te beoordelen. Door drie keer 12 punten van de vakjury, kinderjury en de kijkers thuis werd duidelijk dat Matheu genoeg punten had om de finale overtuigend te winnen. 6Times werd tweede met 28 punten, op de derde plaats eindigde MOVES met 27 punten en Mannes werd vierde met 26 punten.

Matheu gaat zich de komende tijd voorbereiden op het Junior Eurovisie Songfestival. Deze voorbereiding is elke vrijdag te volgen op juniorsongfestival.nl en het eigen YouTube kanaal.
Vanaf 26 oktober wordt er elke zaterdag een update over de Junior Songfestival winnaar in Zapplive uitgezonden. Op NPO Zapp wordt vanaf 19 november elke dag een Junior Eurovisie Update uitgezonden, waarin de belevenissen van Matheu te volgen zijn.