MOVES

MOVES staat in de finale van het Junior Songfestival met hun nummer Make Your Move! Voor het eerst is er bij het Junior Songfestival een groepje dat bestaat uit twee jongens en twee meisjes! Wie zitten in de groep? 
Miencke en Luuk hebben allebei bij 'Kinderen voor Kinderen' gezeten. Als enig kind woont Miencke samen met haar ouders en haar grootste fan de goudvis. Toen ze zes jaar was trad ze voor het eerst op bij Telekids Musicalschool. Bij 'Kinderen voor Kinderen' mocht ze het koningsnummer 'Okido' zingen. Deze fashiongirl is altijd op de hoogte van de laatste modetrends en is gek op komkommer, sinaasappel, mango en witte chocolade. 
 
Toen hij zijn vader op driejarige leeftijd in Curaçao hoorde zingen, was Luuk verkocht. Hij wilde net als zijn vader zanger worden en kreeg zijn eigen microfoon. Zodra Luuk gaat optreden, zullen zijn dansmoves niet ontbreken. Iedere zaterdag danst hij bij de Lucia Marthas academie in Amsterdam. Geen wonder dat als hij geen zanger kan worden, hij het liefste een danscarrière voor zich ziet. Deze Ajaxfan is dol op sushi en de zelfgemaakte pannenkoeken van zijn vader. Luuk heeft best een druk leven, daarom vindt hij het heerlijk om in de vakantie te luieren, zwemmen, kaarten en hamburgers te eten van de barbecue.
 
De veertienjarige Tess uit Voorschoten zie je graag rondlopen in haar favoriete glitterblauwe schoenen met een petje op haar hoofd. Net als de dertienjarige Max uit Best heeft ze een hond genaamd Sam, heel toevallig! Tess ging op zangles toen ze acht jaar was en kreeg hierbij hulp van Meike Hurts van de meidengroep 'Kus'. Haar drie kleine nichtjes zijn haar grootste fan en volgen alles van Tess op YouTube. Deze bezige bij vult haar week naast schoollessen met zingen, dansen, toneel en musical repetities. Zo speelde ze bijvoorbeeld in de bekende musical 'Ciske de Rat'. Wanneer Tess tussen al het repeteren door even een momentje rust neemt, gaat ze het liefst series kijken. Stiekem is ze verslaafd aan de serie 'Friends' en ze heeft alle afleveringen dan ook al veel te vaak gezien. 
 
Wil je goed kunnen zingen en dansen tegelijk? Dan het is belangrijk dat je fit bent. Een goede conditie zal bij Max niet ontbreken. Deze fanatiekeling staat drie keer per week op het hockeyveld. Als spits of middenvelder probeert hij het zijn tegenstander dan ook niet gemakkelijk te maken. Max deed mee met 'The Voice Kids' en kwam tot The Blind Auditions. Zijn lievelingsnummer is 'Perfect' van Ed Sheeran en op zijn ideale dag zou hij dan ook graag wat gaan drinken bij het vrijheidsbeeld in New York met deze bekende zanger.