6TIMES

6TIMES staat in de finale van het Junior Songfestival met hun nummer End Of Time! Voor het eerst hebben we een finale act met zes meiden: Roxy, Yosina, Gioia, Amy, Idaila en Noa! De meidengroep zingt de hele dag door, maar wat doen ze naast zingen nog meer? 
Als je denkt dat de meiden allemaal Nederlandse roots hebben, dan heb je het mis! De moeder van de dertienjarige Amy is Iers, waardoor Amy bijna vloeiend Engels kan spreken. De twaalfjarige Yosina is geboren in West-Papua, in de buurt van Indonesië. Toen ze anderhalf jaar oud was, verhuisde ze naar Nederland, waar ze nu woont in het dorp Olst samen met haar ouders, zusje en broertje. En tenslotte komt de moeder van de veertienjarige Idaila uit Colombia en haar vader uit Suriname, waardoor zij een aardig woordje Spaans kan spreken. 
 
Amy woont in Voorschoten en speelde samen met Tess en Gioia in de voorstelling 'Ciske de Rat'. Ze zit op zang- en pianoles en is onderdeel van het bandje '4Shots'. Amy is niet zo fan van clowns en alle insecten die er op deze aardbol rondlopen. Ze begon met zingen toen ze ongeveer vier jaar oud was. Om nog beter te worden, volgt ze zang en pianoles waar ze graag haar favoriete nummer ‘Don’t call me up’ van Mabel zingt. 
 
Grote kans dat je Yosina al kent van 'The Voice Kids'. Vorig jaar deed ze mee en won ze de talentenjacht. Yosina begon met zingen tijdens kerkdiensten. Ook deed ze mee met het programma 'Warchild', waarin ze geld ophaalde voor het goede doel. Yosina tekent graag in haar vrije tijd. Je zou het misschien niet denken, maar deze meid is dol op hardcore muziek en kan hier volledig op los gaan. Ook danst ze graag met haar familie in de woonkamer als haar vader weer eens de volumeknop omhoog draait.
 
Idaila woont met haar grote gezellige familie in Amsterdam. Sinds kort heeft ze een klein zusje erbij en zodra ze moet optreden, denkt ze altijd even aan haar. Toen Idaila negen jaar was, ging ze naar de musicalschool. Ze speelde ze in de musical 'On Your Feet' en in de film 'De Club van Lelijke Kinderen'. Afgelopen jaar stond ze ook op het podium bij het 'Junior Songfestival', maar dan niet als zangeres. Ze was de achtergronddanseres bij de winnaars Max & Anne en ging ze mee naar de Europese finale in Minsk. Naast danseres en zangeres, schuilt er in deze meid ook een judoka en won ze drie keer brons. Wil je Idaila verrassen? Kom met een grote bak frietjes en ze is je eeuwig dankbaar! 
 
De twaalfjarige Gioia en de dertienjarige Noa zijn goede vriendinnen en kenden elkaar al voor het Junior Songfestival. Gioia woont samen met haar ouders en heeft een oudere broer. De eerste nummers die de kleine Gioia meezong waren van K3. Naast zingen, houdt Gioia ook van dansen en acteren. Haar muzikale talent kwam goed van pas in de diverse musicals waarin ze heeft gespeeld: 'The Sound of Music', 'Ciske de Rat', 'André het Astronautje' en 'De Sprookjessprokkelaar'. Ook sprak ze de Nederlandse stem in van baby Dory voor de film 'Finding Dory'. Tenslotte, vindt je Gioia ook nog regelmatig op de manage waar ze gaat paardrijden. Als ze naar haar favoriete vakantieland Oostenrijk gaat, zal een ritje paardrijden tussen de bergen dus ook nooit ontbreken. 
 
Ook Noa haar stem kan je bekend voorkomen. Ze spreekt tekenfilms in en speelde net als Gioia in heel wat musicals. Ze stond voor het eerst op het grote podium toen ze zes jaar oud als Molly in de musical 'Annie'. Later speelde ze ook nog in de musicals: 'Pluk van de Petteflet', 'The Sound of Music', 'André het Astronautje' en 'De Sprookjessprokkelaar'. Noa woont samen met haar ouders, broer en haar twee katten in Medenblik. Al zes jaar lang kun je Noa iedere week in de balletschool vinden. Als ze mag dromen over haar toekomst, zou het liefst altijd met muziek bezig willen zijn. Als een carrière als zangeres er niet in zou zitten, zou ze muziekdocent willen worden. Zo is toch met muziek bezig en met haar favoriete doelgroep: kinderen. 
 
En niet te vergeten, hebben we Roxy! Deze veertienjarige sushi liefhebber komt uit Amsterdam en woont samen met haar ouders. Ze heeft twee grote zussen die al het huis uit zijn. Ze begon al vroeg met zingen en haar lievelingsnummer is 'Jij Bent De Liefde' van Maan. Roxy zingt stiekem wel vaker over de liefde, want ze maakte onderdeel uit van het achtergrondkoor bij 'All You Need Is Love'. Samen met Nick en Simon mocht ze tijdens de uitzending optreden. Naast zingen is Roxy een sportieve meid. Ze doet aan bootcamp en rocyling, waarbij ze allemaal zware oefeningen moet doen op de fiets. Vroeger droomde ze ervan om kapster te worden. Ze was altijd bezig met het knippen van het haar van de barbiepoppen en heeft zelfs haar eigen haar een keertje afgeknipt!