PETIT FOURS MET EETBARE BLOEMETJES - Recept | Jill

Jill maakt hele chique petit fours met eetbare bloemetjes. Benodigdheden - biscuit (recept onderaan) - botercrème (recept onderaan) - witte chocolade (500 gr) - slagroom (200 ml) - abrikozenjam - snoeppapier - suikerparels Stappen 1. Snijd je biscuit in vierkantjes en snijd ze daarna doormidden. Spuit op de onderkant van het blokje cake m.b.v. een spuitzak een randje botercrème langs de zijkanten, vul het midden met een beetje jam en zet de bovenkant er bovenop. 2. Smeer je petit four nu af met een laagje botercrème (doe dit door in het midden een prikker te plaatsen, zodat de laagjes mooi op elkaar blijven staan). Smeer de botercrème met je (palet)mes van beneden naar boven. 3. Verwarm de slagroom en giet deze bij de witte chocolade, meng het door elkaar, tot alle stukjes chocola gesmolten zijn. 4. Zet je petit fours op een rooster (met bakpapier eronder) en giet de ganache eroverheen. 5. Voor een elegante uitstraling maak je van snoeppapier bloemetjes en vlindertjes, deze plak je op de petit fours samen met suikerparels. Ook kun je met eetbare goud-spray en roze poedersuiker de petit fours nog een laagje geven. 6. Presenteer je petit fours in een mooi jasje gemaakt van een taart-onderlegger en je chique petit fours zijn klaar! Welk hoog bezoek ga jij blij maken met deze prachtige taartjes!? * Biscuit: Wat heb je nodig - 4 eieren - 100 gr suiker - 75 gr bloem - 25 gram maïzena - 6 gr vanillesuiker Stappen 1. Warm de oven voor op 140 graden. 2. Klop met een mixer de eieren met de suiker en vanillesuiker tot een luchtig geheel, dit kan wel 15 minuten duren. 3. Voeg de bloem en maizena toe door dit boven de kom te zeven. 4. Spatel rustig de bloem erdoor heen zodat het mengsel luchtig blijft. 5. Vet een springvorm in en vul het met een dunne laag beslag (ongeveer 2-3cm). 6. Zet het biscuit ongeveer 20-30 minuten in de oven, het biscuit is klaar wanneer het goudgeel kleurt en wanneer je er een prikker in steekt, deze er droog uitkomt. * Botercrème: Wat heb je nodig - 175 gr ongezouten boter (op kamertemperatuur) - 350 gr poedersuiker Stappen 1.Mix de poedersuiker met de boter in een kom, tot er een romige massa ontstaat. 2. Als de botercrème iets te dik is, kun je er een scheutje melk doorheen mengen, dan wordt je crème wat dunner en is hij makkelijker spuitbaar.
Meer Jill