Carrot Cake - Recept | Jill

Ok, het glazuur op deze taart is niet gezond, maar de binnenkant is best wel gezond. Maak je de taart voor een feestje? Ga dan all the way met glazuur en suikerparels. Maar mag je op een doordeweekse dag van je ouders niet zo ongezond eten? Maak dan alleen de binnenkant, want zonder versiering is deze taart nog steeds hemels lekker! Wat heb je nodig: TAART - 100 ml zonnebloemolie - 4 eieren - 100 ml rijstmelk of gewone melk - 70 ml ahorn siroop - 230 gram volkoren speltmeel, of ander meel naar wens - 200 g geraspte wortels 1 banaan - 1 tl kaneel - 1 tl bakpoeder - snufje zout - 1 el kaneel - 1/2 tl nootmuskaat - 1/4 tl gemberpoeder Je kunt ook speculaaskruiden nemen ipv bovenstaande kruiden GLAZUUR - 350 gr roomkaas op kamertemperatuur - 150 gr boter op kamertemperatuur - 70 gr poedersuiker - 40 gr honing - Voedingskleurstof TAART Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in met kokosolie Stappen Stap 1 Mix de eieren, melk, zonnebloem olie en ahornsiroop in een kom en voeg daarna de andere ingrediënten toe. Niet meer mixen maar goed roeren! Stap 2 Giet het mengsel in de bakvorm en bak de taart in 60 minuten gaar. GLAZUUR Stap 1 Klop de roomkaas luchtig en glad. Stap 2 Klop in een andere kom de boter en poedersuiker en honing licht en luchtig. Stap 3 Spatel beide mengsels door elkaar. Stap 4 Kleur met voedingskleurstof. Stap 5 Als de taart is afgekoeld, bestrijk deze met het glazuur. Laat even koelen in de koelkast. Stap 6 Doe de rest van het glazuur in een spuitzak met een dun kartel-spuitmondje. Stap 7 Maak nu een paardenstaart op de taart. Spuit eerst een lijn op de taart, circa 2 cm van de rand. En zigzag nu een beetje schuin streepjes over deze lijn heen. Telkens vanaf de andere kant. Eigenlijk maak je een soort schuine kruisjes. Stap 8 Versier met suikerparels.
Meer Jill