XXL Cupcaketaart - Recept | Jill

Ben je gek op cupcakes? Dan moet je dit zeker maken: in plaats van één klein cupcakeje ga ik een mega XXL cupcaketaart maken! Wat heb je nodig Cake: - 400 gram boter - 400 gram zelfrijzendbakmeel - 400 gram suiker - 2 zakjes vanillesuiker - 8 eieren - Snufje zout Botercrème: - 45 gram bloem - 240 ml melk - 200 gram roomboter (ongezouten) --200 gram poedersuiker - Voedingskleurstof roze en groen (of wat jij mooi vindt) - Eetbaar papier - Eetbare stift - Cocktailprikker - Poedersuiker Stap 1 Bak 2 cakes: 1 maal in een taart vorm en 1 maal in bijvoorbeeld een bavarois vorm. Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng in een kom de boter, suiker, vanillesuiker en zout tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een glad mengsel. Voeg het zelfrijzendbakmeel beetje bij beetje toe aan het beslag. Blijf mixen tot je een glad beslag hebt. Verdeel het beslag over de twee ingevette en bebloemde bakvormen. Zorg dat je de taartvorm cake niet te hoog maakt. Bak de cakes in 60 minuten gaar op 175 graden. Stap 2 Snijd uit de taart-cake 3 rondjes. Stap 3 Stapel de rondjes op de omgekeerde bavarois-cake. Stap 4 Maak botercreme: 1 Zeef de bloem en doe dit met de melk in een steelpannetje. Klop het even goed door zodat er geen klontjes meer inzitten. 2 Breng het nu aan de kook maar blijf roeren. Als het mengsel dikker wordt zet je het vuur lager, nog steeds blijven roeren. Als het dik genoeg is blijft er een cocktailprikker rechtop staan als je deze erin steekt. 3 Doe het mengsel in een kom en bedek deze met plastic folie, laat afkoelen tot kamertemperatuur. 4 Klop ondertussen in een andere kom de boter en poedersuiker luchtig. 5 Zodra het bloemmengsel goed is afgekoeld kun je deze toevoegen aan het botermengsel. Klop het mengsel nog zo’n vijf minuten door. Zet de kom dan weer in de koelkast, ongeveer een half uur. Daarna is je botercrème klaar Stap 5 Kleur de botercrème in 2 verschillende kleuren. Stap 6 Spuit botercrème op de randen van je stapel cake-rondjes. Nu ontstaat er een echte cupcake. Stap 7 Teken op het eetbare papier een stripfiguur en tekstballontjes. Plak deze met wat glazuur (poedersuiker en een mini beetje water) aan een cocktailprikker. Laat goed drogen en steek ze dan in je cupcake.
Meer Jill