Lavendelcake - Recept | Jill

Lavendel ruikt niet alleen heerlijk, je kunt het ook in de keuken gebruiken. Ik ga er een superlekkere cake van bakken. Wat heb je nodig Voor de cake - 125 ml melk - 4-5 el gedroogde lavendel - Rasp van 1 citroen - 200 gr ongezouten roomboter - 225 gr fijne kristalsuiker suiker - 4 eieren - Sap van 1 citroen - 300 gr bloem - Snufje zout - 2 tl bakpoeder Voor het glazuur - 25 gr ongezouten roomboter - 50 gr roomkaas - 200 gr poedersuiker - 4 el ongeklopte slagroom - 3 zakjes vanillesuiker Stap 1 Vet een cakeblik of tulband bakvorm goed in. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht). Stap 2 Doe 3 eetlepels lavendel, melk en het rasp van de citroen in een pan en verwarm totdat het begint te koken. Laat het mengsel dan afkoelen Stap 3 Mix de boter en de suiker tot een romig geheel. Stap 4 Voeg om en om de eieren toe aan de boter, wacht tot ieder ei opgenomen voor je een nieuwe toevoegt. Stap 5 Voeg daarna het citroensap toe. Stap 6 Zeef de melk en gooi de restjes lavendel en citroenrasp weg. Stap 7 Voeg nu een deel van het bloemmengsel (bloem, bakpoeder, zout) toe en wissel dit af met de lavendel melk. Ga door tot beide op zijn. Stap 8 Voeg als laatste nog 1 à 2 eetlepels gedroogde lavendel toe en roer dit door het beslag. Stap 9 Verdeel het beslag over de bakvorm en bak de cake gaar in 45-50 minuten. HET GLAZUUR Stap 1 Mix de boter zacht en voeg de poedersuiker toe. Mix tot dit een samenhangend geheel wordt. Stap 2 Voeg een klein beetje melk toe tot je de gewenste dikte krijgt. Te dun? Voeg dan meer poedersuiker toe. Stap 3 Verdeel het glazuur in tweeën en kleur ze met voedingskleurstof. Stap 4 Giet het glazuur over de tulband en versier met lavendel en suikerparels.
Meer Jill