Bananenbrood tulband met regenboog topping

Lekker, shiny en ook nog eens gezond! Snel aan de slag dus met dit heerlijke bananenbrood. Wat heb je nodig: • 450 gr banaan • 3 eieren • 200 gr (volkoren)meel • 150 gr dadels • 120 gr walnoten • 1 zakje bakpoeder • Staafmixer • Tulband bakvorm Voor het glazuur: • 200 gr roomkaas • Scheutje yogurt • Poedersuiker naar smaak • Voedingskleurstof in de kleuren van de regenboog Stappen: Stap 1: Verwarm de oven voor op 160 graden. Stap 2: Pureer de bananen samen met de dadels. Stap 3: Mix daar de eieren doorheen. Stap 4: Voeg het meel en bakpoeder toe en mix tot alles is opgenomen. Stap 5: Hak de walnoten in kleine stukjes. Schep deze door het bananenbeslag heen. Stap 6: Vet de bakvorm een beetje in met zonnebloemolie. Stap 7: Doe het beslag in de bakvorm en bak 60 minuten in de oven. Laat de tulband afkoelen, voordat je deze uit de vorm haalt. Stap 8: Voor het glazuur: mix de roomkaas tot dat deze romig is. Stap 9: Voeg yoghurt toe zodat het glazuur wat vloeibaarder wordt. Stap 10: Voeg nu de poedersuiker toe totdat je de juiste dikte hebt bereikt. Stap 11: Kleur het glazuur in de kleuren van de regenboog en giet over de tulband. Stap 12: Versier met grote suikerparels en merengue toefjes.
Meer Jill