Boomstamcake met Vlinders - Recept | Jill

Wat heb je nodig? Voor de cakerol: 4 eieren 120 gram suiker 100 gram bloem Snuf zout Voor de vulling: 250 ml slagroom 250 gr mascarpone 2 el suiker Aardbeien Garnering: Reepwitte chocolade en stukje melk chocolade Roze suiker Versiering: Fondant of marsepein Marsepein /fondant om een vogeltje te maken Stap 1: Verwarm de oven voor op 170 graden. Klop de eieren met de suiker schuimig en luchtig. Mix de eieren ongeveer 10 minuten, totdat ze lekker veel volume hebben. Stap 2: Zeef de bloem en spatel dit met een snuf zout en de bloem door het eimengsel. Doe dit voorzichtig zodat de lucht erin blijft. Stap 3: Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Giet het mengsel op de plaat en strijk het uit tot een gelijkmatige rechthoek van ongeveer 1 cm dik. Stap 4: Bak de rol in 12-15 minuten in de voorverwarmde oven af. Stap 5: Stort de cakeplak op een nieuw vel bakpapier. Laat hem iets afkoelen en rol hem dan voorzichtig met bakpapier en al op. Laat hem zo verder afkoelen. Stap 6: Voor de vulling: - Roer je de mascarpone los in een kom. - Klop de slagroom met de suiker stijf in een andere kom. - Spatel de slagroom voorzichtig door de mascarpone. - Pureer de aarbeien Stap 7: Trek de rol voorzichtig open. Verdeel de mascarponevulling over de cakerol. Verdeel daarna de aardbeien puree er overheen. Stap 8: Rol de cakerol nu voorzichtig op. Stap 9: Smeer de rest van de vulling op de bovenkant van de cakerol. En maak met een vork het patroon van de schors van de boom op. Stap 10: Rasp de chocolade en strooi dit over de boomstam. Strooi er ook nog een beetje roze suiker over Stap 11: Maak vogeltjes en vlinders van marsepein/fondant en chocolade en versier hier de boomstam mee. Zie aflevering: Vlinder Eclairs.
Meer Jill