Klavertjevier Gelukstaart - Recept | Jill

Wat heb je nodig: - 6 eierdooiers - 120 gram bloem - 30 gram maizena - 1 theelepel bakpoeder - 80 gram suiker - 150 ml dikke kokosmelk - 80 ml plantaardige olie (met neutrale smaak) - 1 zakje vanillesuiker - 2 theelepels pandan-extract - 1/8 theelepel zout Voor de meringue - 6 eiwitten - 80 gram suiker Bakvorm van 24 cm niet ingevet Voor de versiering - Roze fondant - Roze suikerparels in verschillende maten Botercrème - 175 gr zachte ongezouten boter - 350 gr poedersuiker - Groene kleurstof Optioneel: gouden eetbare stift Stappen 1. Verwarm de oven voor op 160°C. 2. Zeef de bloem, maizena en bakpoeder in een kom en zet apart. 3. Klop eierdooiers en suiker tot een romige massa, je ziet dat de kleur gaat veranderen. 4. Klop de, kokos, olie, vanille, pandan, zout, mee. 5. Zeef de bloem deel voor deel boven het eidooiermengsel en spatel erdoor. Houd het luchtig. 6. Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom, tot het schuim steviger wordt. Voeg dan beetje bij beetje suiker toe en blijf kloppen tot de eiwitten stijf zijn. 7. Neem 1/3 van de meringue en spatel het door het beslag. Spatel daarna rustig de rest erdoor tot het beslag helemaal geen dotten wit eiwit meer heeft. 8. Giet het beslag in de bakvorm (niet invetten) en bak in circa 45 minuten. 9. Haal de taart uit de vorm en laat de deze afkoelen. 10. Maak de botercrème door het mengen van de boter en suiker met de groene kleurstof. Boter op kamertemperatuur, mixen zodat deze romig is. Dan lepel voor lepel de gezeefde poedersuiker erbij doen. En daarna de kleurstof toevoegen. 11. Snijd de taart in vieren en maak aan de ronde kant een hartjesvorm. 12. Rol het fondant uit, leg daar de hartjes vormen op. En snijd het fondant in dezelfde hartjesvorm. 13. Leg alle hartjes met de punt naar elkaar toe, zodat er een klavertje 4 ontstaat. 14. Versier met parels en roze botercrème-toefjes. En optioneel kun je er nog op tekenen met een goudstift.
Meer Jill