★ NIEUW ★ Ontwerper Sam

Hoi ik ben Sam Zegelink, 18 jaar en zit op dit moment in mijn examenjaar van de HAVO. Na de HAVO hoop ik naar de kunstacademie te gaan!  Ik vind het superleuk dat kleding laat zien wie je bent. Mijn eigen stijl is lekker chaotisch. Kan de ene dag een trainingspak zijn en de andere dag weer een leuk jurkje. Maar typisch Sam zijn toch wel de felgekleurde broeken. Love it! Ik probeer zoveel mogelijk zelf te maken, maar ik koop ook wel eens iets in een vintage shop of in de gewone winkels. 
Het leukste vind ik toch wel om van tweedehandse items weer een nieuw uniek fashion item te maken. Mijn droom? Ohh, en ik zou super graag mijn eigen modemerk lanceren! Een mix van Stoer & Streetware wat eigenlijk voor iedereen fijn is om te dragen.
 
Vorig jaar ben ik begonnen met kleding maken. Toen heb ik mij opgegeven voor een wedstrijd, de Kunstbende. De Kunstbende geeft een podium voor jonge creatievelingen zoals ik. En wat was het gaaf! Voor de wedstrijd heb ik zes verschillende outfits gemaakt van gerecycled materiaal. Met die outfits wilde ik tegen de Fast Fashion Industrie ingaan. Ik heb zelfs de finale gehaald en ben best een beetje trots op mijn tweede plek. 
 
 
Toen ik meedeed aan de Kunstbende kwam ik Anne-Mar en Hip voor Nop tegen, en vandaar dat ik hier nu superleuke outfits mag maken voor Hip voor Nop. En weet je: Het was ge-wel-dig! Ik vond de eerste dag super spannend, maar iedereen was zo lief dus dat ging helemaal goed! Het was een hele ervaring ook het presenteren enzo. Best wel even pittig trouwens om voor de meiden iets leuks en iets nieuws te maken van oude dingen. Maar zo leuk!
 
Mijn fashion tip voor jou? Draag wat je zelf heel leuk vindt! Niet omdat het een trend is. Gewoon lekker doen, en niet bang moet zijn wat mensen van je denken!