Zo maak je een broche!

Je outfit maak je heel makkelijk hip met een broche! En hoe leuk is het als je die zelf kunt maken! Wij leggen het hier voor je uit.

 

Wat heb je nodig:

- Een brochespeld of veiligheidsspeld

- Oude kleding of een lapje stof

- Een lijmpistool of hele sterke lijm

- Een schaar

 

Een brochespeld kun je in veel verschillende winkels kopen, zoals in een hobbywinkel. Voordat je naar de winkel rent, kijk eerst eens in de naaidoos van je moeder of oma!

 

Stap 1
Kies een leuke stof uit, het kan echt van alles zijn! Extra leuk natuurlijk als je iets hergebruikt: denk aan een oud shirtje of een stuk van een oud dekbed. Zolang het maar een printje of kleur heeft dat jij mooi vindt!   

 

Stap 2
Als je een lijmpistool gebruikt, zet ‘m dan nu aan zodat de lijm alvast warm wordt. En als je een leuke stof hebt uitgekozen kunnen we aan de slag gaan met de schaar. Knip de stof in een figuurtje dat je mooi vindt, zoals een snor, hartje of een ster. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt! Knip het figuurtje twee keer uit, zodat je een voor en een achterkant hebt.

 

Stap 3
Plak de stukjes stof bovenop elkaar met de lijm. Let op dat je de lijm aan de binnenkant van de stof doet, zodat je de mooie kant blijft zien! Druk het zachtjes aan en laat het eventjes drogen voordat je verder gaat met de volgende stap.

 


Stap 4

Bij deze stap gaan we het figuurtje vastmaken aan de speld. Zet een streepje lijm op het figuurtje dat ongeveer even groot is als de speld. Druk daarna de achterkant van de speld in de lijm. Op de foto hieronderkun je goed zien welk gedeelte in de lijm moet.

 
 

 

 

 

Stap 5
Laat het nu goed hard worden, als het hard is zit de speld supergoed vast. Nu kun jij de show stelen met je supermooie zelfgemaakte broche!