9 vragen aan Anne-Mar

Anne-Mar is druk bezig met het opnemen van het nieuwe seizoen. Tijd om haar een aantal vragen te stellen, zoals: wat is haar favoriete kledingstuk? 

 

Vind je het goed dat kleding gerecycled wordt?
Ja, dat vind ik heel goed. Wist je dat er voor het maken van 1 spijkerbroek wel 8000 liter water nodig is? In Nederland hebben we ongeveer gemiddeld 5 spijkerbroeken in de kast liggen. Dat is 40.000 liter water! Dat zijn bijna 620 douchebeurten! Dat is bizar veel. Daarom is het goed om te weten dat de kledingindustrie 1 van de vervuilendste industrieen is. Elke keer als je iets nieuws koopt, draag je daar dus een beetje aan bij.

Wilde je altijd al presentatrice worden?
Nee, eigenlijk niet. Ik wilde vooral programma's bedenken, maken en regisseren. Maar toen het presenteren op m'n pad kwam, heb ik het natuurlijk niet afgeslagen! Ik heb de kans met beide handen aangegrepen.

Welke programma's presenteer je nu?
Hip voor Nop, Anti Pest Club, Hallo, ik heb kanker, Zapp Your Planet en ik ga deze zomer beginnen met een nieuw programma!

Ben je veel bezig met wat je aan doet?
Ja, voor m'n werk moet ik vaak nadenken over wat ik aantrek. Wat heb ik al heel vaak aangehad en wat kan ik nog wel een keertje dragen. De kleding moet natuurlijk goed bij het programma passen. Voor Hip voor Nop heb ik een styliste. Want dan moet ik er natuurlijk wel fashion verantwoord uitzien.

Als je geen presentatrice zou zijn wat zou je dan nu doen?
Dan zou achter de schermen bij de televisie werken. Dan zou ik presentatoren willen coachen, m'n eigen programma's willen produceren en als regisseur op de set staan van kinderfilms.

Wordt je op straat veel herkend?
Ja, ik word vaak herkend. Maar ik kan nog prima over straat hoor! Vaak willen kinderen op de foto en een handtekening. Dat vind ik geen enkel probleem. Soms als ik in een restaurant zit, is het wel eens vervelend. Dan zitten ze allemaal te kijken hoe je eet, haha!

In welke winkels koop je vaak kleding?
Ik koop vooral kleding online en als ik tijd heb, dan ga ik lekker de stad in. Ik heb geen vaste winkel, ik shop overal en nergens. Maar ik probeer niet naar de winkels te gaan waarvan ik weet dat ze slecht omgaan met hun personeel in arme landen en waar ze hele goedkope kleding verkopen. Deze kleding gaat namelijk snel kapot, waardoor je weer snel iets nieuws moet kopen. Dat is natuurlijk niet duurzaam.

Wat is je favoriete kledingstuk?
Ik heb een heel lekker zacht grijs vest! Hij is lang en heeft een capuchon. Heerlijk in de winter, maar op een zomerse avond als het snel afkoelt, is 'ie ook lekker!

Is uw kledingstijl verandert in de loop der jaren?
Ja die is wel veranderd! Ik had vroeger graag blousjes aan en ik was gek op jasjes en colbertjes. Nu is mijn stijl met de tijd wat veranderd. Het is wat sportiever en stoerder. Zelf loop ik het liefst in sportieve kleding, omdat ik dan het gevoel krijg ook sportief bezig te zijn. Haha! Dat is helemaal niet zo, maar zo lijkt het dan wel! Slim he? 

Reacties

Jouw reactie

Wanneer je een reactie instuurt krijgt jouw ouder/verzorger een e-mail. Hierin vragen we goedkeuring om de reactie op de website te plaatsen. Ook moet je ouder/verzorger akkoord gaan met de privacyregels van NPO Zapp.