Filmpje: Haarstrik van een theedoek

Kies een theedoek met een leuk printje en maak er je eigen haarstrik van! In deze video legt Kirsten uit hoe dat moet.

Wat heb je nodig?

♥ Theedoek met leuke kleur/print

♥ Schaar

♥ Liniaal

♥ Potlood

♥ Textiellijm

♥ Naald en draad

♥ Haarclipje

 

Stap 1: Leg de theedoek plat neer, met de achterkant naar boven toe.

 

Stap 2: Teken met potlood en liniaal 20 bij 15 centimeter af op de theedoek. Zorg dat je een beetje aan de onderkant van de theedoek tekent, zodat er na het uitknippen aan de onderkant een smal strookje overblijft. Knip ook dat strookje af, dat heb je later nog nodig!

 

Stap 3: Leg het uitgeknipte stuk theedoek op tafel met de kant die je het mooiste vindt naar boven. Doe nu textiellijm op de bovenkant van het stuk theedoek en vouw de doek dubbel. Je moet nu ongeveer een half uurtje wachten zodat de lijm goed kan drogen.

 

Stap 4: Vouw de theedoek binnenstebuiten, zodat de mooie kant weer te zien is. Doe een beetje textiellijm in het midden en vouw de ene zijkant eroverheen. Doe dan daarop weer een beetje lijm en vouw daar de andere zijkant overheen.

 

Stap 5: Nu gaan we er echt een strik van maken. Duw de stof in het midden naar elkaar toe om de vorm van een strik te krijgen. Om het strikje vast te maken heb je het afgeknipte strookje theedoek nodig. Wikkel het strookje om het strikje heen en lijm het eindje vast. Je kunt er ook voor kiezen om het eindje met naald en draad vast te zetten, dan gaat de strik minder snel los!