Wenkbrauwen epileren

Wenkbrauwen zijn heel gezichtsbepalend en moeten passen bij de vorm van je gezicht. Lees hier de tip!

Wat heb je nodig?
♥ Wenkbrauw borsteltje (lege mascara kan ook)
♥ Pincet
♥ Wenkbrauwpotloodje in dezelfde kleur als je wenkbrauw
♥ Spiegeltje

Belangrijk
zorg dat je goed licht hebt. Dan kun je alle haartjes goed zien, en weet je zeker dat je niet teveel weghaalt. Kijk goed naar de vorm van je wenkbrauw. De vorm die je van nature hebt, past ook het beste bij je gezicht! Op de foto hieronder kun je zien hoe een natuurlijke wenkbrauw eruit ziet. 2/3 van de wenkbrauw loopt een klein beetje schuin omhoog. Als je er een klein hoekje in hebt, begint dit hoekje dus op 2/3 van de wenkbrauw, 1/3 van de wenkbrauw loopt dan een klein beetje naar beneden.

Stap 1: Houd het potloodje van de buitenkant van je neus, tot je binnenooghoek recht omhoog. Alle haartjes die aan de binnenkant van het potloodje zitten (dus het stukje boven je neus), mag je weghalen. Pas op dat je niet teveel weghaalt. Als er geen haartjes zitten dan begint je wenkbrauw op de goede plek. Missen er haartjes aan de buitenkant, dan staan je wenkbrauwen ietsjes te ver naar buiten en kun je het best je haartjes op die plek wat laten groeien, dus niet weghalen!

Stap 2: Leg het potloodje nu tegen de buitenkant van je neus en tegen de buitenkant van je ooghoek. Tot zover mag je wenkbrauw lopen. Zie je aan de buitenkant van het potloodje nu nog haartjes? Dan mag je deze weghalen. Je kunt zo dus ook goed zien of je wenkbrauwen te kort zijn, ook dan is het verstandig om de haartjes aan de buitenkant te laten groeien.

Stap 3: Teken nu met een wenkbrauwpotloodje een dun lijntje aan de onderkant van je wenkbrauw. Volg de natuurlijke lijn. Het is dan wat makkelijker om de haartjes onder dit lijntje weg te halen. Trek je huid een beetje uit elkaar voordat je een haartje weghaalt, dan doet het minder pijn. Trek de haartjes niet naar boven, maar naar de zijkant uit je wenkbrauw. Twijfel je? Laat het haa

Tip: Borstel je wenkbrauwen een paar keer tussen het epileren door. Dan staan de haartjes weer in de goede richting en kun je bepalen of je ze weghaalt of niet. Bij twijfel, kun je het best de haartjes laten zitten, omdat ze niet zo snel terug groeien.

Heb je blonde haren?
Epileer dan niet zoveel, en teken je wenkbrauwen een beetje bij met een wenkbrauwpotlood of borstel ze even door met een wenkbrauwgel. Dit lijkt op een mascara, maar dan met een bruin kleurtje erin, waardoor de haartjes wat donkerder worden. Dit kun je er 's avonds gewoon weer afhalen!

Zoals je ziet zijn er een paar haartjes aan de onderkant weggehaald waardoor je de vorm van haar wenkbrauwen wat beter ziet! Durf je het zelf helemaal niet aan? Ga dan eens naar een schoonheidsspecialiste. Zij weet precies hoe ze jouw wenkbrauwen beter uit kan laten komen ♥