Watervalvlecht

Heb jij hem al geprobeerd? De watervalvlecht! Superleuk om samen met je BFF te maken!

Wat heb je nodig?
♥ Kam
♥ Haarlak
♥ Elastiekje
♥ Je BFF (als het jezelf niet goed lukt)

Stap 1:
Maak een scheiding aan de zijkant van je hoofd. Aan de kant met het meeste haar kun je het makkelijkst een watervalvlecht maken. Begin bij de aanzet van de scheiding en maak met 3 evengrote plukjes het begin van de vlecht.

Stap 2: Als je een klein beginnetje hebt gemaakt, laat je het plukje die je richting je gezicht vlecht los, zodat hij mooi langs je gezicht valt. Pak een heel dun plukje die langs de vlecht loopt om hier weer mee door te vlechten. Vraag je BFF even of ze het plukje naast je gezicht vast wil houden, of zet het vast met een knipje!

Let op: het plukje dat naast je gezicht valt komt onder de vlecht vandaan, niet erboven. Dat zou er een beetje maf uitzien ;-)

Stap 3: Telkens als je 4 of 6 slagen gevlecht hebt, kun je het buitenste plukje loslaten en langs je gezicht laten vallen. Vervolgens pak je weer een dun plukje haar, direct naast de vlecht, om weer verder te gaan.

Stap 4: Ben je bijna aan het einde? Blijf dan vlechten met de 3 plukjes en zet deze met een knipje vast aan de achterkant van je hoofd. Het is leuk om ook een plukje haar aan de andere kant van je gezicht te pakken, zodat je je haar mooi naar achteren draagt.