Creatief met stof

Wat te doen met de shirts die je echt niet meer aandoet? Hier 3 leuke tips om er iets nieuws van te maken!

Oude T-shirts en vesten kun je nog heel goed gebruiken om zelf leuke dingen van te maken! Het enige dat je nodig hebt is een schaar!

Tip 1: Heb je bijvoorbeeld twee dezelfde shirtjes, maar dan in een andere kleur? Knip ze dan in tweeën. Knip over de naad, zodat je de voor en de achterkant van het shirt los van elkaar hebt. Doe dit ook met het andere shirt. Nu kun je twee verschillende kleuren aan elkaar naaien, en heb je weer een gloednieuw hip shirt!

Tip 2: Van een oud vest of een oude trui kun je heel makkelijk een sjaal maken! Leg hem voor je neer en begin met knippen net onder de mouw. Je knip nu naar de andere kant van de mouw. Je knipt de trui dus in tweeën! De bovenkant heb je niet meer nodig. Knip ook de onderkant van de trui af. Nu heb je een nieuwe, ronde sjaal.

Tip 3: Vouw je shirt in de lengte dubbel. Nu zie je een 'half' shirt met 1 mouw. Aan de dubbelgevouwen kant knip je nu halve hartjes. Ga van boven naar onderen. Als je nu je shirt openvouwt, heb je een strook met hartjes gemaakt aan de voor- en achterkant van je shirtje! Doe er een fel gekleurd hemdje onder, en voila! Helemaal als nieuw ;)