Lang leve je schoenen!

Schoenen maken je outfit helemaal af! Als het goed is, doen we er ook best lang mee. Met deze tips heb je er nog een hele tijd plezier van!

Nieuwe schoenen zouden eigenlijk altijd 'nieuw' moeten blijven.. Toch? Met deze tips kun je je schoenen zo lang mogelijk dragen!

♥ Heb je een vette vlek in je suède schoenen (lekker zacht leer)? Pak een oude tandenborstel en een beetje azijn. Wrijf even over de vieze vlek. Met een droge doek wegpoetsen en weg is hij!

♥ Verwissel je veters! Na een poosje zijn je veters vies, en niet meer mooi. Koop bijvoorbeeld veter met een hip kleurtje, roze, paars of blauw!

♥ Geef ze een wasbeurt! Sportieve schoenen of gympen kun je makkelijk op 30 graden wassen! Vraag je vader of moeder wel even om te helpen! Ze zien er weer helemaal als nieuw uit.

♥ Verf je schoenen een ander kleurtje! Er bestaan spuitbussen speciaal voor stoffen schoenen. Het kan zijn dat je de kleur van je schoen niet meer zo mooi vind. Blaas ze nieuw leven in door ze een vrolijke nieuwe kleur te geven!

♥ Houd je schoenen droog. Zijn ze kleddernat geworden? Wikkel ze dan even in keukenrol of papier. Als je ze bij de verwarming zet, kan het materiaal van de schoen beschadigen of barsten!