Rouge aanbrengen

Bij het aanbrengen van rouge is het belangrijk om te weten wat voor vorm gezicht je hebt. Dat helpt namelijk om je rouge op de goede manier aan te brengen! Lees hier meer.

Rond gezicht
Heb je een rond gezichtje? Dan kan je rouge het best op het bolste deel van je wang doen, het jukbeen. Dat is het harde deel van je wang. Breng de rouge in een strook aan. Trek het door tot je bijna bij je slapen bent. Door dit te doen lijkt je gezicht wat smaller. De strook mag van dik (op je wang) naar dun gaan. 

Vierkant gezicht
Heb je een opvallende en wat vierkante kaaklijn dan kan je het best de nadruk op je wangen leggen. Je doet rouge op het bolle deel van je wang en veegt het een heel klein beetje uit richting je slapen.

Lang gezicht
Als je een smal en lang gezicht hebt moet je er voor zorgen dat je rouge niet naar buiten maar naar beneden gaat. Dit klinkt gek maar het betekend eigenlijk dat je het meer op één plek aanbrengt en niet te veel uitveegt.

Hartvormig gezicht
Je hebt een hartvormig gezicht als je een beetje een puntige kin hebt. Bij dit soort gezicht breng je de rouge aan net onder het jukbeen. Dus niet zoals bij de andere drie. Je mag het wel weer een beetje uitvegen richting je slapen. De reden dat je het onder je jukbeen doet is dat het je gezicht minder puntig doet lijken.

Veel succes!