Van oude panty naar hippe mouwen

Leuk en feestelijk detail van de outfit van Rosa: mouwen gemaakt van een oude panty! Heel simpel om zelf ook te maken. Wij leggen uit hoe!

Wat heb je nodig?

♥ Oude panty (liefst in een leuk kleurtje of met glitters natuurlijk!)

♥ Jasje of shirt met korte of driekwartmouwen

♥ Schaar

♥ Naald en draad of een naaimachine

 

Stap 1: Knip de ‘voet’ van je oude panty eraf. Probeer een beetje recht te knippen, maar het maakt niet uit als ‘t niet helemaal recht is.

Stap 2: Bepaal hoe lang de ‘pantymouw’ straks moet gaan worden. Dit kan je doen door je jasje of shirt aan te doen, je arm in de panty te steken en te kijken hoe groot het stuk tussen het begin van de mouw en je pols is. Knip dit stuk + nog twee extra centimeter af. Dit wordt straks je mouw!

Tip: De panty hoeft niet perse strak om je arm te zitten. Je kan ervoor kiezen om net als styliste Nannette de panty een beetje lossig te maken, dat je ‘m een beetje kan opstropen. Dan moet je dus een iets langer stuk van de panty knippen.

Stap 3: Pak het uiteinde van de pantymouw vast (die straks bij je polsen komt), sla een randje van ongeveer een centimeter twee keer om naar buiten en naai dit netjes vast.

Stap 4: Naai het stuk van de panty aan de mouw van je shirt.

 

Doe dit nog een keer met de andere kant van je panty, zodat je twee mouwen aan je shirt hebt straks in plaats van één! ;)