Hoe worden kant-en-klare wraps en sandwiches gemaakt?

Een boterhammetje en een wrapje, eens even kijken. Ik ga voor een boterham. Wel handig dat je ze op zoveel plekken kan kopen, in supermarkten en benzinestations, kantines. Het moet wel om honderdduizend boterhammen per dag gaan. Honderdduizend boterhammen per dag smeren. Hoe doen ze dat? Dit is een echte sandwichfabriek. In dit bedrijf in Losser worden er 100.000 sandwiches en wraps per dag gemaakt. Sommigen worden met machines gedaan en sommigen worden nog met de hand belegd. Omdat het hier om voedsel gaat, moet alles superschoon zijn. Vandaar dat ik in dit rare pak loop. Elk straatje hier volgt de lijn en op elke lijn wordt een aparte sandwich gemaakt. Aan het begin van iedere lijn ligt een kaart met het recept van een sandwich. Er is een soort bouwtekening gemaakt, van hoe de ingrediënten er ook moeten liggen en een foto van hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. En dit is de triangle Ceasar chicken. Lekker. Nou, ze komen eraan hoor. Kijk, dit gaat in een razend tempo. Maar het ziet er wel lekker uit. Aan deze lijn worden er wraps gemaakt. Hier wordt de wrap chicken sweet chili gemaakt. Dus kip. Maar deze wraps worden helemaal door een machine in elkaar gezet. De tortilla's komen hier kant-en-klaar binnen van de bakkerij. Ze worden eerst vochtig gemaakt zodat ze straks soepel opgerold kunnen worden. Daarna worden de wraps ingrediënt voor ingrediënt belegd. Precies volgens het opmaakschema van het recept. En het mooie is: de hoeveelheden worden tot op de gram nauwkeurig afgewogen. Als alle beleg erop zit, komen ze bij deze fantastische machine: de volautomatische wrapvouwer. Dan is het alleen nog maar een kwestie van doorsnijden. Ingepakt en wel komen ze de fabriek uit. En nu moeten ze zo snel mogelijk naar de supermarkten, benzinestations en kantines. Honderdduizend sandwiches per dag. Zo doen ze dat.